Keep an Eye Filmacademie Festival 2014

Wednesday 25 June 2014 t/m Friday 4 July 2014
Eye, Amsterdam

Een voortzetting van de zeer succesvolle Festivals in de afgelopen jaren. De exacte data en alle verdere informatie volgen snel!

In 2012 smaakte het als volgt

  • De informatie afkomstig van de site van Eye Amsterdam van toen.

Tijdens het Keep an Eye Filmacademie Festival kon u kennismaken met het talent van de toekomst. Van 2 t/m 15 juli presenteerden de studenten van de Nederlandse Film en Televisie Academie hun afstudeerprojecten in EYE.

Het Keep an Eye festival was vrij toegankelijk voor publiek. In de eerste week (3 -6 juli) werden de fictiefilms, documentaires en commercials van de bachelor studenten vertoond. Naast de filmvertoningen vonden diverse live programma’s plaats: een filmquiz, een presentatie door studenten over visual effects en een avond over crowdfunding. In de Arena van EYE waren de eindpresentaties van de studenten van de production design tentoongesteld.

Below Sea Level - Explorations in film (9 – 15 juli) toonde het werk van zes afstudeerders van de Master in Film. Below Sea Level – Explorations in Film functioneerde vooral als een tijdsdocument, een presentatie waarin de studenten delen waar zij op dit moment in hun ontwikkeling staan en hoe zij zich verhouden tot de filmwereld.

De toegang tot alle openbare vertoningen en events was gratis op vertoon van een entreebewijs.

Met in 2013 een smakelijke voortzetting

In 2014 voor het derde jaar 'ons filmhuis'
In 2014 voor het derde jaar 'ons filmhuis'
  • Ook onderstaande tekst komt van de site van Eye Amsterdam.

Nieuw werk van nieuw talent: eindexamenprojecten 2013 van Filmacademiestudenten in EYE. Van 26 juni t/m 5 juli was het eindexamenwerk van bachelor- en masterstudenten van de Nederlandse Filmacademie te zien in EYE. Op het programma stonden filmvertoningen, interactieve presentaties en workshops. De masterstudenten toonden hun werk van 26 t/m 29 juni, de bachelorstudenten presenteerden in de week van 1 t/m 5 juli hun eindexamenprojecten. Het festival vond plaats in EYE en Nachtlab Overhoeks in Amsterdam-Noord.

Van 26 t/m 29 juni presenteerden negen masterstudenten hun afstudeeropdrachten in de vorm van films, installaties, interactieve presentaties en workshops, het resultaat van wat ze de afgelopen twee jaar aan onderzoek hebben gedaan. Een aantal studenten verzorgde lezingen, makers uit binnen- en buitenland werden uitgenodigd om hun visie op het werk te delen met de studenten en het publiek.

De NFA Graduation Show 2013 toonde werk van masterstudenten Yael Assaf, Channa Boon, Pedro Collantes, Yassine El Idrissi, Reinilde Jonkhout, Ruben van Leer, Claire van der Poel en Jovana Toki.

Eindexamenwerk van studenten van de bacheloropleiding was te zien van 1 t/m 5 juli; zij maakten onder meer korte speelfilms, documentaires en commercials. Studenten van de richting production-design richten een tentoonstelling in van zelf ontworpen objecten. 

  • Voor dit jaar is het voorlopige programma als volgt:

Woensdag 25 - zaterdag 28 juni: Masterafstudeerdagen 

Maandag 30 juni: Dag voor Pers en Relaties

Dinsdag 1 en woensdag 2 juli: premièrevertoningen en de diploma-uitreiking van de bacheloropleiding 

Donderdag 3 en vrijdag 4 juli: openbare vertoningen bachelorfilms

Van maandag 30 juni tot en met vrijdag 4 juli: expositie van installaties gerealiseerd door studenten van de afstdueerrichting Production design