Jong en oud verbonden op het podium

Friday 10 September 2021
Rosa Spier Huis - Laren

Gaat een kunstenaar ooit met pensioen? Het antwoord daarop is meestal nee. Een bijzondere plek waar kunstenaars wonen en werken is het Rosa Spier Huis. Een woon- en werkcentrum voor kunstenaars en wetenschappers. Zij wonen hier onder gelijkgestemden. Het Rosa Spier Huis biedt bewoners, maar ook kunstenaars van buiten, een podium om hun inspiratie te delen met het publiek.

Chieko Donker Duyvis & Menestréis

Menestréis is een creatief trio dat op eigenzinnige wijze Latin jazz, klassieke muziek, Braziliaanse grooves en eigen composities verweeft met de dromerige klanken van cello, zang, gitaar en contrabas. Dit internationale trio bestaat uit Chieko Donker Duyvis, zangeres en celliste uit Amsterdam met Braziliaans/Japanse roots, César Puente: contrabas (Mexico) en Juliusz Warszawski: gitaar (Polen).

Geïnspireerd door de klassieke muziek en met een enorme nieuwsgierigheid en grote liefde voor Latijns Amerikaanse muziek creëren zij een unieke klankwereld en verrassende improvisaties. Menestréis kreeg lovende kritieken voor hun optreden bij onder andere Podium Witteman en verscheidene festivals.

"Chieko brengt met haar buitengewoon warme geluid exact waar we nu behoefte aan hebben: de mooiste muziek van een nieuwe generatie talentvolle musici” (Grachtenfestival)

  • Chieko Donker Duyvis - Cello & zang
  • César Puente - contrabas
  • Juliusz Warszawski - gitaar

Entree gratis: in verband met de placering vanwege Corona-maatregelen kun je vanaf een maand voor de voorstelling een plaats reserveren via de receptie van het Rosa Spier Huis: 035-5386797 (09:00-17:00 uur) of via evenementen@rosaspierhuis.nl

Lees hier meer >