Jong en oud verbonden op het podium

Friday 8 October 2021
Rosa Spier Huis - Laren

Gaat een kunstenaar ooit met pensioen? Het antwoord daarop is meestal nee. Een bijzondere plek waar kunstenaars wonen en werken is het Rosa Spier Huis. Een woon- en werkcentrum voor kunstenaars en wetenschappers. Zij wonen hier onder gelijkgestemden. Het Rosa Spier Huis biedt bewoners, maar ook kunstenaars van buiten, een podium om hun inspiratie te delen met het publiek.

Pieternel Tils & Jorian van Nee

Violiste Pieternel Tils (1999) studeert sinds 2017 aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag bij Ilona Sie Dhian Ho. In 2021 sloot zij succesvol haar Bachelor Klassiek Viool af met een 9,5.
In haar derde studiejaar studeerde ze een jaar aan de Hochschule für Musik Hanns Eisler in Berlijn bij Stephan Picard. Momenteel studeert zij voor haar master aan het Koninklijk Conservatorium, bij Vera Beths.

Foto: Foppe Schut Foto: Foppe Schut

Pieternel won eerste prijzen bij het Nationaal Vioolconcours en het Prinses Christina Concours, het Britten Vioolconcours en het Peter de Grote Festival. Ze nam deel aan masterclasses in Canada, Frankrijk en Italië bij gerenommeerde vioolpedagogen zoals Mauricio Fuks en Stephan Picard. In november 2016 maakte ze haar solodebuut bij het Radio Filharmonisch Orkest. Ze verscheen meerdere keren live op Radio 4 en ontving meerdere uitnodigingen om op te treden op gerenommeerde Nederlandse muziekfestivals zoals het Grachtenfestival Amsterdam en het Delft Chamber Music Festival. In 2020 voerde ze het laatste deel van Bruchs vioolconcert uit met Sinfonia Rotterdam.

Lees hier meer >