Schoonheid in het alledaagse

Friday 13 July 2012 t/m Monday 8 October 2012
Galerie Pouloeuff, Naarden

Een nieuwe expositie van vier jonge, talentvolle en nu al ontegenzeggelijk spraakmakende kunstenaars.

Beeldend divers

Servies van Wieke van den Hengel
Servies van Wieke van den Hengel

Vanaf 13 juli exposeert Wieke van den Hengel haar prachtige theeserviezen en bijzondere mandtas, waarbij zij zich laat inspireren door bestaande producten en speelt met alledaagse handelingen en nostalgische momenten, wat tot herkenbare en verrassende eigentijdse oplossingen leidt.

Astrid M.G. Rubie
toont haar intrigerende schilderijen en fascinatie voor hout: De tijd vormt een beeld in hout en in haar recente reeks schilderijen is er een wisselwerking tussen het geschilderde beeld en het beeld van de houten drager. Zij was in 2009 de winnaar van Utrechtse Nieuwe en genomineerd voor de ArtOlive Young Talent Award en voor het Europees Talent 09.

Anne van Iperen ontwerpt vanuit het menselijk oogpunt: zij hoort en ziet dingen waar mensen normaal gesproken niet bij stilstaan. Kleine details worden uitvergroot, waarbij haar kracht ligt in het versimpelen van een ontwerp door het te ontwerpen, zodat het toegankelijk wordt voor een breed publiek.

Het werk van Rianne Blekkenhorst kenmerkt zich door een eenvoudige visuele vertaling van vaak complexe, integere onderwerpen, waar zij als observerende ontwerper een verhaal mee wil vertellen en overbrengen. Haar invalshoek is vaak gericht op de waarneming, verwachtingspatronen en maatschappelijke beeldvorming van de toeschouwer, die zij zowel bewust als onbewust prikkelt tot het overdenken van zowel nieuwe, vergeten of verdwijnende onderwerpen.

Anne van Iperen en Rianne Blekkenhorst vormen samen met Margriet Hogenbirk het grafisch ontwerpbureau Jan Piet, Joris en Corneel.

 

Openingstijden

Deze expositie is te bekijken van 13 juli tot 8 oktober 2012 in Naarden Vesting, Turfpoortstraat 36a.
De openingstijden van de galerie zijn op vrijdag en zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur en op zondag van 12.00 tot 17.00 uur. Maar ook doordeweeks is de kans groot dat medewerkers u kunnen verwelkomen.