'Het belangrijkste in de muziek staat niet in de noten' - Gustav Mahler

Jonge musici hebben veel behoefte aan speelervaring. Niet alleen de ervaring die zij opdoen op de opleidingen, tijdens de repetities, of bij het optreden voor kleinere kring. Hoewel dat laatste natuurlijk wel een opstap kan zijn naar podia voor 'het grote publiek'.
Keep an Eye helpt hen een handje om dat publiek beter te bereiken en tegelijk te werken aan hun praktijkervaring. Daarvoor zochten wij contact met podia die dat mogelijk maken!

Singer Laren

Een van die podia is Singer Laren (theater en museum) in, zoals de naam al zegt, Laren NH. Laren/Singer is vanouds een van de bases van jazz in Nederland. Maar in Singer vind je ook klassieke muziek en regelmatig kleinkunst. Jazz is te vinden in een jazzcafé-achtige setting in de oude villa en klassiek in de indrukwekkende binnentuin.
Iedere eerste zondag van de maand organiseert Keep an Eye hier concertjes voor een uitverkocht huis.  
's Winters jazz en 's zomers klassiek. Deze concertjes zijn een gezamenlijk project van Singer en Keep an Eye. Singer biedt de locatie en de verdere faciliteiten en Keep an Eye neemt de (marktconforme) gages van de musici voor haar rekening

De agenda's

Rosa Spier Huis

Naast Singer Laren maakt ook het Rosa Spier Huis deel uit van de Keep an Eye podia. Een bijzondere plek waar kunstenaars en wetenschappers wonen en werken. Zij wonen hier onder gelijkgestemden. Het Rosa Spier Huis biedt bewoners, maar ook kunstenaars van buiten, een podium om hun inspiratie te delen met het publiek.

>>  Young Talent Award Rosa Spier Huis  <<

In 2023 wordt voor het eerst de Young Talent Award, powered by Keep an Eye en Rosa Spier Huis, uitgereikt. Op 2 juni zal de spannende finale plaatsvinden in de concertzaal van het Rosa Spier Huis. De Young Talent Award is een aanmoedigingsprijs voor uitvoerende podiumkunstenaars, die verbinding weten te leggen tussen generaties.

Met de Young Talent Award wordt een ode gebracht aan kunst die zich begeeft op het snijvlak van kunst en het sociaal/maatschappelijke domein. De award zet het kunstenaarschap op een voetstuk en helpt jonge kunstenaars het beste uit zichzelf te halen. De kandidaat kan een solist of een ensemble zijn. Elk jaar zal een andere podiumkunstdiscipline in de schijnwerpers worden gezet. Dit jaar starten wij met de discipline muziek. 

De prijs bestaat naast de award uit een geldprijs van € 4.000,- plus € 1.000,- gereserveerd voor ontwikkelingsondersteuning door een bewoner van het Rosa Spier Huis en een optreden in de Keep an Eye podiumavonden-serie in de Anna Stibbezaal van het Rosa Spier Huis.
>>  Lees hier meer >

De agenda


Studio 150/Bethlehemkerk

Het derde podium dat wij vonden is Studio 150 - Bethlehemkerk in Amsterdam. Deze voormalige kerk in Amsterdam Noord werd recent omgevormd tot een van de meest spraak- en geluidmakende opnamestudio's van Nederland. En daarbuiten. Hier doet Keep an Eye in principe hetzelfde, maar worden de concertjes gestreamd via de sociale media. Gemiddeld rekenen wij op zo'n 4.000 luisteraars en kijkers. 
Deze concertjes worden maandelijks op een donderdag uitgezonden. Jazz, klassiek en bij wijze van pilot ook kleinkunst!

De agenda

Studio 150:
LUISTER TERUG »

 


The Records on Tour

The Records on Tour is een samenwerking van de Keep an Eye Foundation met de VNJJ (Vereniging Nederlandse Jazzpodia en Jazzfestivals). De drie winnaars van jazzconcours The Records presenteren een jaar na het winnen van de prijs hun nieuwe albums in het BIMHUIS.
Deze albumrelease concerten zijn tevens het startmoment van een albumpresentatie-tour door Nederland: The Records on Tour. Zo biedt The Records deze opkomende jazzbands een door Nederlandse jazzpodia en festivals gedragen tournee. Daarnaast ontvangen zij een coachingstraject dat op hun artistieke en zakelijke behoeften wordt afgestemd.
Ga naar de Vereniging Nederlandse Jazzpodia en Jazzfestivals >

Naar website & agenda
The Records »