the Youngsters

De Keep an Eye Foundation ondersteunt al jaren jong talent. Maar wat is nou precies ‘jong’ talent? Met dit project gaan we op zoek naar nóg jonger talent; jonge talenten die nog aan de basis staan van hun creatieve ontwikkeling en aan wiens ontplooiing wij als Keep an Eye een steentje kunnen bijdragen. Muziek zit trouwens al vroeg in ons allemaal. Dat blijkt wel uit deze foto's...
foto's door Froukje Wilming foto's door Froukje Wilming

'Ouder worden is eigenlijk best innoverend' - Loesje


- 2020: Keep An Eye presents the Youngsters
CvA Young Talent Orchestra XL o.l.v. Martin Fondse

 - 2021: Keep An Eye presents the Youngsters CvA Young Talent Orchestra in 'Go Tango' i.s.m. Carel Kraayenhof

Volg the Youngsters >

Wat krijg je als je jong talent vanuit allerlei hoeken bij elkaar brengt... Avontuur!
November 2020 stond in het teken van een bijzondere samenwerking tussen de twee jong talent-opleidingen die het Conservatorium van Amsterdam in huis heeft: de Sweelinck Academie (klassiek 9 - 18 jaar) en het Junior Jazz College (jazz 11 - 18 jaar). Die samenwerking bestond dat jaar uit een groot gelegenheidsorkest (het CvA Young Talent Orchestra XL) onder leiding van Martin Fondse.

Deze kick off markeerde een reeks initiatieven van het Conservatorium van Amsterdam in samenwerking met Keep An Eye omtrent het jong(ste) talent. Bij deze initiatieven staat community-building voor jong talent en het stimuleren van 'grensvervagende' samenwerking centraal.
Dit jaar wordt hierop met het thema 'Go Tango' (in samenwerking met Carel Kraayenhof) voortgeborduurd. Denk hierbij aan speciaal gecoachte ensembles & bands waarbij deze 'Youngsters' al op jonge leeftijd leren luisteren, samenspelen en openstaan voor nieuwe muziek.
Zo bouwt talent al vanaf de allerjongste leeftijd aan open oren en een dito netwerk dat van waarde zal zijn voor de toekomstige muziekcarrières.

Bekijk hier hoe het onze Youngsters verging in 2020


Let's go tango 2021!