Nieuwe makers?

De Keep an Eye Foundation loopt graag mee voorop als het gaat om het ondersteunen van de meest innovatieve creatievelingen binnen hun sector. Denk aan de Keep an Eye Productieprijs op Festival Wonderfeel of de Young Designer Grant. Óf aan het Starterscafé van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten!

'Het eerste ontwerp afmaken is als een pinda met je neus over een zeer vuile vloer duwen'
- Joyce Carol Oates

Wekelijks duiken we in het Starterscafé in do’s & don’ts van het ondernemen. Boekhouden, tariefbepaling, subsidieaanvragen, belastingen, portfolio-opbouw, jezelf profileren…. In het AHK Starterscafé leer je hoe je dat slim en goed doet, zodat je een vliegende start kunt maken. Vanaf dit schooljaar gratis voor studenten en net-afgestudeerden! Doe mee!

Het AHK Starterscafé

Is een pop-up café in AHK Culture Club, vol extra-curriculaire workshops. Met een drankje in de hand maak je kennis met (oud-)studenten, die net als jij willen leven van hun creativiteit.
Vanaf zeven uur leert een bevlogen docent je de fijne kneepjes van het ‘voor jezelf’ aan de slag gaan. Iedere maandagavond in het Nederlands; iedere dinsdagavond in het Engels.

Wat ga je deze avond leren?  Als je jezelf of je project googlet, ben je dan tevreden? Is dat wat je zou willen uitstralen? Zo niet, dan moet je naar deze avond toe! Door jezelf op een duidelijke en eigen manier online te profileren zorg je ervoor dat je opvalt bij je doelgroep en toekomstige opdrachtgevers. Je leert te verwoorden wat je wilt communiceren en hoe je dat aanpakt.

De Culture Club

De AHK Culture Club is een multifunctionele hotspot midden op het Marineterrein in Amsterdam waar studenten, docenten en net afgestudeerden van alle academies samenkomen, elkaar kunnen ontmoeten en ideeën kunnen uitwisselen. Hier raken de verschillende kunstvormen elkaar die tot uiting kunnen komen in multidisciplinaire projecten. Er is plek en een podium voor openbare presentaties, voorstellingen, discussies en andere activiteiten. Start, share, show

De AHK Culture Club is ingericht om interactie te stimuleren en om nieuwe discipline overstijgende kunstprojecten op te starten die uiteindelijk hier gepresenteerd kunnen worden. Alle faciliteiten zijn aanwezig om te werken, te netwerken en te presenteren; van comfortabele werkplekken, een uitnodigende loungehoek en een goede kop koffie tot de juiste theater- en streamtechniek en knowhow voor een goede presentatie.

Ga hier naar het Starterscafé >