Nieuwe makers?

De Keep an Eye Foundation loopt graag mee voorop als het gaat om het ondersteunen van de meest innovatieve creatievelingen binnen hun sector. Denk aan de Keep an Eye Productieprijs op Festival Wonderfeel of de Young Designer Grant.

'Het eerste ontwerp afmaken is als een pinda met je neus over een zeer vuile vloer duwen'
- Joyce Carol Oates

 

Cement verbindt, Festival Cement verbindt jonge makers en jouzelf

Vol trots presenteren wij in het kader van Nieuwe Makers onze gloednieuwe samenwerking met Festival Cement!

Elk jaar in maart lanceert Festival Cement een negendaags bombardement van spannende voorstellingen. Op allerlei plekken in ’s-Hertogenbosch richten publiek en profs hun blik op een nieuwe generatie podiumkunstenaars. Je ontdekt jonge makers, hun thematieken en nieuwe vormen en krijgt alternatieve voorstellen voor de toekomst. Daarnaast is er volop ruimte voor publiek, makers en professionals om elkaar te ontmoeten, in gesprek te gaan en zich te verdiepen in het uitgebreide contextprogramma.

DE WERFPLAATS

De samenwerking tussen Keep an Eye en Festival Cement concentreert zich rond De Werfplaats – een experimenteer- en ontmoetingsruimte waarin een losse coalitie van vijf makers die elkaar nog niet kennen samenkomen. 
Regisseurs, acteurs, schrijvers, choreografen, componisten, dansers en andere (uitvoerende) kunstenaars leven en werken gedurende de hele periode samen in Den Bosch. Iedere dag neemt een andere maker het voortouw en neemt de groep mee in zijn/haar/hun eigen werkwijze. Het is een unieke plek waar makers discipline overstijgend en zonder productiedruk kunnen uitwisselen. En dat geeft ruimte voor wederzijdse inspiratie, brede ontwikkeling, ontdekking van en cross-over met andere disciplines in de vorm van een uitwisseling tussen Nederland en Vlaanderen. 
De Werfplaats is daarnaast een potentieel startpunt van een langdurig gesprek tussen de maker en het festival, waardoor de Werfplaats ook één van de wegen is waar makers uiteindelijk een ontwikkel-, productie- of presentatieplek vinden bij Cement.

LEES MEER >

Hier al vast een tipje van een voorbeeld ...