Workshop ondernemersplan maken - DE KEEP AN EYE ACADEMY

Workshop ondernemersplan maken - DE KEEP AN EYE ACADEMY

22-01-2018
Marion BeltmanMarion Beltman

Ondernemersplan? Moet dat nu echt...? Om als kunstprofessional succesvol te worden en te blijven, is het belangrijk om naast vakinhoudelijk kennis ook ondernemersvaardigheden te ontwikkelen. Met je artistieke praktijk een plek in de markt vinden en behouden is heel wat anders dan goed zijn in je vak. Goede voornemens ten spijt trappen veel creatieven vaak in dezelfde valkuilen; onvoldoende zicht op wie de klant nu eigenlijk is, gebrek aan focus, ontbreken van een gestructureerde aanpak etc.

Ja zeker. Ook voor creatieven is een ondernemersplan essentieel voor zakelijk succes. En zo’n plan is relatief eenvoudig. Met de workshop Business Canvas Model begeleidt docent Marion Beltman je om in één dag de samenhang binnen een ondernemersplan te zien. Je krijgt inzicht in de zakelijke kanten van je eigen kunstenaarschap. Een dergelijk plan is ook heel goed toepasbaar op een specifiek project. Je ontwikkelt je ondernemersplan alsof je een canvas beschildert. Je voegt al 'spelenderwijs' kenmerken toe, past onderdelen aan. Deze workshop biedt je concrete handvaten om de benodigde acties in gang te zetten.

Resultaat

Aan het eind van de dag heb je een aantrekkelijke basis voor een ondernemersplan opgesteld, dat kleurrijk, inspirerend en werkbaar is.

Reacties van deelnemers:

‘Marion Beltman begrijpt wat je als kunstenaar-ondernemer nodig hebt om echt zakelijk succesvol te zijn. Ze helpt je in klare taal om een stap te zetten naar financiële zelfstandigheid.’ (RO)

‘Bedankt voor alle tips! Ik had véél eerder een prof moeten vragen.’ (LdV)

‘Intensieve workshop gehad van Marion Beltman. Om ondernemersplannen aan te scherpen. Heel zinnig en echte aanrader’. (SS)

Voor wie is de workshop bedoeld?

Voor creatieve ondernemers, kunstenaars en musici en voor iedereen die denkt frisse input te kunnen gebruiken om de ondernemersvaardigheden aan te scherpen.

Wie is Marion Beltman?

Workshops en trainingen geven is bijna het leukste dat er is. Ik verzorg workshops voor o.a. Cultuur + Ondernemen, Kunstenbond, BKKC, Kunstenlab en diverse kunstopleidingen. Mijn kunstopleiding maakt dat ik out of the box kan denken en creatieve werkvormen toepas tijdens de workshops, zodat iedereen actief betrokken raakt. En als bestuurskundige met marketingkennis, heb ik een solide basis van gangbare theorieën waarmee we jouw plan een stevig fundament geven.

Kosten?

Prijs: € 50,- (studerend of tot drie jaar geleden afgestudeerd), € 80,- (langer geleden afgestudeerd).
Bedragen zijn inclusief BTW. Inclusief lunch.

Datum en locatie:

1 november van 10.00 tot 17.00 uur.
De workshops worden in kleine groepen van maximaal 10 personen gegeven in Galerie Pouloeuff, Turfpoortstraat 36a, Naarden -Vesting

Inschrijven?

Je kunt je inschrijven voor een workshop door een e-mail te sturen naar keepaneye@spinenweb.nl.
Onder vermelding van de workshop die je wilt volgen, je naam, contactgegevens en of je studeert of na 2014 bent afgestudeerd. En of je Nederlands spreekt.

Voorwaarden:

- Je inschrijving is pas geldig na betaling. Graag voor aanvang van de workshop betalen. Je ontvangt een factuur.
- Mocht je onverhoopt niet deel kunnen nemen, dan kan een collega/vriend/vriendin kosteloos je plaats benutten. Bij annulering binnen 48 uur voor aanvang van de workshop worden 50% annuleringskosten in rekening gebracht.

 Schrijf je in voor deze workshop >