De Keep an Eye Fotovakschool Grant. Groot publiek, grootse foto's, de winnaars

19-11-2017
Met recht een feestelijke avond was het in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. De stemming zat er goed in, wat niet verbaasde want er waren alleen maar winnaars aanwezig. Natuurlijk alle genomineerden en het tweetal dat net iets meer winnaar was.

Judith Helmer won de Grand Grant - Jacqueline Aardenburg won de aanmoedigingsprijs

Volg de Fotovakschool Grant: < TERUG   VERDER >
NAAR ALLE BERICHTEN >


DE FOTO'S >

Beelden zeggen meer dan woorden, dát hoeven wij aan fotografen niet uit te leggen. Daarom bijgaand een link naar de foto's die Pieter Kunnen die avond maakte.
En voor de volledigheid (als PDF-bestand) nog even de presentatie van de plannen die alle genomineerden indienden.

De driehoofdige jury, bestaande uit Marcel Molle, Ruud Visschedijk en Ari Versluis, koos uit tien genomineerde projectvoorstellen de winnaars.
Wie echt opviel op deze avond was Judith Helmer met haar project Family Matters. Haar wijze van presenteren was ongelofelijk sterk. 'Ze geeft het gevoel, middels gesproken tekst en beelden, dat ze kan waarmaken wat ze belooft' spreekt Ruud Visschedijk. Ook haar beelden zijn erg in trek. 'Zo’n lastig thema in een aantal beelden kunnen uitleggen, boeiend en goed, dat is heel knap,' aldus Ari Versluis. Er heerst dan ook geen lange twijfel voor het hoge woord eruit is.
Judith Helmer wint de grote prijs van vanavond: de Keep an Eye Fotovakschool Award van
€ 10.000,- om daarmee haar plan te realiseren. Haar beelden nodigen uit tot meer. 

Wij feliciteren alle genomineerden én de winnaars met het behaalde resultaat. En rekenen er op nog veel van hen te zien! 

De plannen van Judith en Jacqueline

Judith Helmer

'Voor mijn afstudeerproject Identically Different volgde ik een ééneiige tweeling, waarvan één van de twee transgender is. En dat heeft grote invloed op de onderlinge familiebanden.
Vlak na mijn afstuderen is een deel van deze serie gepubliceerd in het NRC en recentelijk besloot belangen-organisatie COC Zeeland tot sponsoring van meerdere exposities in de komende twee jaar. Deze exposities wil ik gebruiken om mijn netwerk te vergroten en het project uit te breiden naar Family Matters.
Met dit project wil ik mij focussen op familiebanden en laten zien hoe belangrijk persoonlijk contact is.
Een succesvol project start met het ontwikkelen van mijzelf. Naast een persoonlijke coach op het gebied van fotografie die mij adviseert en begeleidt als ervaringsdeskundige, is mijns inziens kennis op het gebied van familiebanden essentieel. Daarvoor wil ik samenwerken met hoogleraren en psychologen gespecialiseerd in dit onderwerp. Bovendien wil ik cursussen volgen op het gebied van creatief schrijven en subsidie aanvragen.'

Jacqueline Aardenburg

'Zichtbaarheid van de belangrijkste recyclebare materialen door ze kunstzinnig in beeld te vangen. Laten zien dat ze gecreëerd kunnen worden tot iets nieuws. Deze recyclebare materialen zijn voorwerpen die mensen elke dag in hun hand hebben.
De beelden zorgen voor bewustwording van de mogelijkheden, dat iedereen hier aan kan bijdragen en daarmee aan een schonere toekomst voor de wereld.
Deze beelden moeten wereldwijd gezien worden om echt een verandering in de mindset van mensen teweeg te brengen.'