Over de Keep an Eye Foundation (sinds 2008)

Over de Keep an Eye Foundation (sinds 2008)

01-01-2018

Ook hier vind je • OVER ONS 
• HIGHLIGHTS • BACKSTAGE 
• PRINS BERNHARD CULTUURFONDS
• 
SAMENWERKING  MEDEWERKERS


Keep an Eye bestaat dit jaar 10 jaar. Daar hebben wij al vast deze jubileumpagina's voor gemaakt. Neem een kijkje! >>>>

 

'Logica brengt je van A naar B. Verbeelding brengt je overal' - Albert Einstein

Als startend, creatief talent gezien worden en je talenten kunnen ontplooien ... daar gaat het om bij de Keep an Eye Foundation! Samen met toonaangevende opleidingen/instituten in heel Nederland en daarbuiten, ondersteunt Keep an Eye startende, (jonge) getalenteerde kunstenaars, designers, musici en andere artistiekelingen. Door hen een springplank of een podium te bieden naar het grote publiek. Keep an Eye hecht er aan om aan (al dan niet bestaande) projecten wezenlijk nieuwe elementen toe te voegen. Die stimulerend zijn voor deelnemers én publiek.
De stichting is onafhankelijk en heeft geen enkel commercieel belang.

Keep an Eye werkt op een duurzame manier (tenminste drie jaar) samen met de opleidingen en instituten. Gezamenlijk ontstaan er ideeën voor nieuwe of vernieuwde projecten, waarbij studenten en alumni in de schijnwerpers gezet worden. Door voor, letterlijk en figuurlijk, podia te zorgen waar zij zich presenteren.
Bij deze projecten is er veel aandacht voor begeleiding van de deelnemers, door middel van coaching, training, workshops en masterclasses.

Van startend student tot alumnus, van klein tot groot evenement

  • Keep an Eye biedt samen met de partners competities, shows en festivals, maar heeft inmiddels ook de eigen Academy en stimuleert crossovers. Binnen competities werkt Keep an Eye altijd met een onafhankelijke jury uit het betreffende vakgebied.
  • Door de gezamenlijke inspanningen staan de studenten en alumni gelijk op professionele grote podia. Denk bijvoorbeeld aan filmmuseum Eye in Amsterdam, het Bimhuis en het Grachtenfestival in Amsterdam of de Electriciteitsfabriek in Den Haag.
  • De Keep an Eye Foundation selecteert zelf haar doelen en begeleidt de projecten van begin tot eind. Keep an Eye verstrekt geen individuele subsidies, met uitzondering van kleinschalige bijdragen binnen de crossovers. En in dat kader: de workshops van de Academy worden (voor iedereen) onder de kostprijs aangeboden.
     
  • Daarnaast is Keep an Eye in de loop van de jaren een aantal projecten gaan verdiepen door competities niet meer voor studenten van de opleidingen te organiseren, maar voor alumni van diezelfde opleidingen. Alumni die dus een paar jaar actief in de markt zijn, maar die nog een extra steuntje in de rug verdienen. Denk aan 'The Records' en aan de 'Design Talent Grant'. 

 

Keep an Eye werkt samen met deze partners

De samenwerking met Fontys en Graphic Matters start in 2019
De samenwerking met Fontys en Graphic Matters start in 2019