Jong Metropole: Tim Hennekes wint Outstanding Talent Award

10-09-2018
Op zaterdag 8 september werd de Keep an Eye Outstanding Talent Award 2018 uitgereikt. Drummer Tim Hennekes (21) ontving deze award uit handen van de wethouder van cultuur van Hilversum, Wimar Jaeger. Hij ontving de award, een sculptuur en een geldbedrag, tijdens het laatste concert van Jong Metropole (lichting 2018) in het Muziekcentrum van de Omroep.

Volg Jong Metropole: < TERUG   VERDER>
NAAR ALLE BERICHTEN >


De Keep an Eye Foundation heeft de Award in het leven geroepen om het meest uitzonderlijke talent uit het orkest te prijzen. De Keep an Eye Outstanding Talent Award is onderdeel van het initiatief Jong Metropole, het talentenorkest bestaande uit musici van het Nationaal Jeugd Orkest (NJO), het Nationaal Jeugd Jazz Orkest (NJJO) en het Metropole Orkest, dat de muziekwerelden van klassieke en lichte muziek samenbrengt.

Tim heeft zich tijdens Jong Metropole 2018 het meest onderscheiden binnen en buiten het orkest en ontving daarom een sculptuur en een geldbedrag ter waarde van € 2.500,-. Het prijzengeld stelt hem in staat verder te werken aan zijn muzikale ontwikkeling door specifieke lessen of masterclasses te volgen.

Tim over zijn tijd bij Jong Metropole: “Ik wil als eerste het hele orkest bedanken, want elke repetitie en optreden was echt een feestje. Ook wil ik Vince Mendoza bedanken, vooral voor zijn prachtige composities. De muziek is zo goed, dat je je verantwoordelijk voelt om de muziek zo goed mogelijk te laten klinken. Ik hoop met deze mensen nog veel te spelen en vette dingen mee te mogen maken.”

Vince Mendoza, chef-dirigent van Jong Metropole is vol lof over Hennekes: “Het is niet makkelijk om als drummer de wateren van een symfonisch orkest dat jazz speelt te bedwingen. Ik was blij om te zien dat Tim er vol voor ging en zijn verantwoordelijkheid nam, zich de muziek eigen maakte met autoriteit en daarmee de rest van musici mee wist te nemen. Daarnaast wist hij ook buiten de repetities een goede sfeer te creëren, heel belangrijk voor zo’n groep musici om elkaar te inspireren.”

BEKIJK HIER ALLE FOTO'S >

Wat voorafging aan het concert in het MCO in Hilversum

Het concert in het MCO was, dit jaar, de laatste in een serie van vier. De NTR maakte een hele mooie televisiereportage over een eerder optreden van Jong Metropole tijdens het Grachtenfestival in Amsterdam. Dit als onderdeel van een reportage over het gehele Grachtenfestival. Aanrader! Wil je gelijk naar het optreden van Jong Metropole op de gracht bij het Compagnietheater? Spoel dan even door naar '32.28' >>> 

Presenter: Emma van der Schalie | Director: Thomas Bierens | Editor in chief: Han Verhaegh | Research: Eveline Smeets | DOP: Youp Kruijsdijk, Jarl Piepers, Walter Juijn | Audio: Pascal Vos | Edit: Youp Kruijsdijk, Thomas Bierens | Producers: Laura Kaandorp, Robin van der Straten | Grading: Gerhard van der Beek | Audio mix: Mengwerk | Multicam director: Henk van Engen | Multicam producer: Andre Teelen - Thanks to the organisation of the Grachtenfestival.

En eerder schreef Feike Klomp al over backstage bij het Slottuintheater