Eerste lustrum voor The Records in Concert: kom!

Eerste lustrum voor The Records in Concert: kom!

17-11-2018The Records helpt beginnende jazzmusici bij de start van hun professionele carrière. Ieder jaar strijden alumi van alle Nederlandse conservatoria om een volledig gefinancierde albumproductie ter waarde van €10.000,-. Op 1 december 2018 zijn in het Bimhuis te Amsterdam drie albumpresentaties te horen en worden daarnaast de drie winnaars van dit jaar bekend gemaakt.

Uit maar liefst 47 inzendingen zijn zeven finalisten geselecteerd

Volg The Records: < TERUG   VERDER >
NAAR ALLE BERICHTEN >


Vervolgens beoordeelt de finale-jury, bestaande uit Mijke Loeven (directeur Bimhuis), Willem Friede (pianist/componist), Juan Martinez (artistiek directeur Jazz Orchestra of the Concertgebouw/saxofonist), Reinier Baas (componist/gitarist) en Tim Sprangers (journalist/programmeur) de finalisten op muzikale vaardigheden en op het zogenoemde  musicianship  van de muzikanten. Denk daarbij aan het  creatieve talent, authenticiteit, het samenspel en de performance.
Zij kiezen aan de hand daarvan de drie winnaars, die vervolgens een jaar de tijd hebben om een album te produceren.

Naast het bedrag dat de muzikanten ontvangen voor de cd-productie, met daarbij een promotieclip, krijgen de bands ook professionele coaching  bij  het in de markt zetten van hun muziek.
Tijdens The Records in Concert - gehost door Co de Kloet - presenteren de winnaars van 2017 hun gloednieuwe album en worden de winnaars van 2018 bekend gemaakt.

  • The Records in Concert

Datum: Zaterdag 1 december
Locatie: Bimhuis, Piet Heinkade 3, Amsterdam
Aanvang: 20.00 uur, gratis entree