Belinfante Quartet: bellissimo! En hoe de zomer toesloeg bij Zomer Concert #3

Belinfante Quartet: bellissimo! En hoe de zomer toesloeg bij Zomer Concert #3

04-08-2019Het derde, voor dit jaar laatste, Keep an Eye Zomer Concert zit er op. Over zitten gesproken; er zat heel erg veel mee op deze zonovergoten zondag. Jong talent waarvoor de toekomst er absoluut zeer zonnig uitziet, het enorme aantal belangstellenden dat er zat en met de zomerse sfeer bij Singer Laren zat het ook wel goed.

Volg de Keep an Eye Concertjes: < TERUG   VERDER >
NAAR ALLE BERICHTEN >

Bekijk hier de foto's van fotograaf Pieter Kunnen


Belinfante Quartet

Olivia Doflein Viool, 
Fiona Robertson Viool, 
Sophie Vroegop Altviool, 
Pau Marquès i Oleo Cello

Programma

Ludwig van Beethoven (1770-1827) Strijkkwartet in Bes, op.18 n.6 (1800) I. Allegro con brio II. Adagio ma non tanto III. Scherzo IV. La Malinconia - Allegretto, 
Sally Beamish (1956) Strijkkwartet nr.2, Opus California (1999) I. Boardwalk,
Antonin Dvorak (1841-1904) Strijkkwartet nr.12 in F Groot op.96, “Het Amerikaanse” (1893) I. Allegro ma non troppo II. Lento III. Molto vivace IV. Finale: Vivace ma non troppo

Een korte toelichting bij de muziek

Het Belinfante Kwartet is een jong en dynamisch strijkkwartet uit Nederland. De kwartetleden zijn Olivia Doflein, Fiona Robertson, Sophie Vroegop and Pau Marquès i Oleo. Ze hebben elkaar ontmoet nadat ze hun studietijd in diverse landen hebben afgerond, waaronder Engeland, Schotland, Catalonia en Nederland.
Sinds hun debuutconcert in september 2016, speelde het kwartet al op vele podia, waaronder in de Kleine Zaal van het Concertgebouw, Muziekgebouw Frits Philips, het Stadhuis in Weesp, EXPO Berkel- Enschot, evenals live-optredens op NPO Radio 4.

In 2017 trad het kwartet op tijdens het Tiberius Festival in Roemenië en ze werden geselecteerd om in maart 2019 deel te nemen aan het Festival voor Jong Talent Schiermonnikoog. Met als doel hun passie voor muziek te delen met een divers publiek, hebben ze in zeer gevarieerde concertvormen gespeeld, van intiem tot locale concertreeksen tot grotere zalen. Ze spelen stukken uit het kernrepertoire met frisse energie en combineren dit met minder bekende werken die net zoveel liefde en aandacht verdienen. Het kwartet werkt ook samen met vele verschillende artistieke disciplines en zo hebben ze recentelijk samen met acteur Rob Broek en illustrator Baltus Wigersma een familieconcert gecreëerd, gebaseerd op het Kinderalbum van Tchaikovsky.

Het kwartet heeft lessen gehad van Mikhail Zemtsov en Sebastian Kolosky (Utrecht Strijkkwartet), en Prunella Pacey (Allegri Strijkkwartet). Ze hebben tevens masterclasses gehad van Gregor Sigl (Artemis Kwartet). Met hun naam zingen ze een ode aan de celliste Frieda Belinfante, die ook lerares en de eerste professionele vrouwelijke dirigente van Europa was. Haar oprechtheid, doorzettingskracht en wil, zowel in muziek als in andere aspecten van haar leven, zijn voor hen een prachtige bron van inspiratie. 


Deze concerten staan in het teken van de Keep an Eye Zomer Concertjes, die je binnenkort op meer plaatsen tegen kunt komen! In het najaar volgen met dezelfde formule de Keep an Eye Jazz Concertjes. Binnenkort hopen wij bovendien de Keep an Eye Kleinkunst Concertjes te lanceren.