Eerste Keep an Eye Masterclasses bij Graphic Matters

Eerste Keep an Eye Masterclasses bij Graphic Matters

16-08-2019Graphic Matters is een internationaal, tweejaarlijks festival in Breda over grafisch ontwerp. Een uitgebreid programma toont de impact van grafisch ontwerp op ons dagelijkse leven. We staan er niet bij stil dat grafisch ontwerpers ons helpen door orde te scheppen in chaos, overzicht te bieden op ingewikkelde zaken of onze emotie aan te spreken. Ga naar dit festival toe!

Volg Graphic Matters: < TERUG   VERDER>
NAAR ALLE BERICHTEN >

Bezoek dit festival, ga naar website


De eerste Keep an Eye Masterclasses vinden plaats tijdens de zevende editie van Graphic Matters, van 20 september tot en met 27 oktober. 

De masterclasses sluiten aan op het thema INFORMATION SUPERPOWER, dat informatie-ontwerp zoals datavisualisatie, infographics, handleidingen en cartografie laat zien. Nu er steeds meer data beschikbaar is, hebben we behoefte aan ontwerpers om orde te scheppen, inzicht te verschaffen en verbanden aan te tonen. Zonder verbeelding is data geen waardevolle informatie.

De eerste 2 internationale experts die de Masterclasses begeleiden zijn bekend; Amerikaanse ontwerper Stefanie Posavec, wiens project DEAR DATA ook tijdens Graphic Matters te zien is, en ontwerpbureau CLEVER°FRANKE, wereldwijd toonaangevend in het visualiseren van complexe data. Binnenkort maken we nog 2 experts bekend.

Praktisch

Dankzij de steun van Keep an Eye kunnen ontwerpers bijna gratis deelnemen. In plaats van de kostprijs à €500,- betalen ze slechts € 30,- registratiekosten.
Per Masterclass zijn er maar 15 plaatsen beschikbaar voor zowel Nederlandse als internationale deelnemers. Deelnemers worden geselecteerd op basis van hun motivatie!

Dennis Elbers, creatief directeur

“Voor het eerst gaan we een meerjarige samenwerking aan met een privaat fonds. We kunnen nu tijdens het festival, maar ook in de tussenjaren jonge talenten en ervaren professionals van elkaar laten leren. We organiseren regelmatig educatieve workshops, maar masterclasses zijn een mooie nieuwe aanvulling voor ons”.