Schrijf een gloednieuw lied. Ga er maar aan staan; ga er maar voor zitten

Schrijf een gloednieuw lied. Ga er maar aan staan; ga er maar voor zitten

21-10-2019Op maandag 16 december 2019 geeft Rutger de Bekker een masterclass compositie aan de zes halve finalisten van de AKF Sonneveldprijs. Onder zijn begeleiding schrijven de talenten op basis van een tekst, die zij vooraf toegestuurd krijgen, een gloednieuw lied. Zij krijgen te maken met: waar moet een goede compositie aan voldoen? En: welke keuzes maak je als componist? Ga er maar aan staan; ga er maar voor zitten.

Volg het Kleinkunst Festival: < TERUG   VERDER>
NAAR ALLE BERICHTEN 

Koop hier je kaarten


Het resultaat voeren ze 's avonds op in deBalie Amsterdam, waarna de Bekker met de deelnemers aan het werk gaat. Waar voldoet een goede compositie aan? Welke keuzes maak je als componist en hoe versterk je een liedtekst? Neem een kijkje in de keuken van de componist, het belooft een boeiende avond te worden!

Rutger de Bekker volgde zijn opleiding aan de Kleinkunst Academie in Amsterdam. Hij ontmoette daar Diederik Ebbinge en Remko Vrijdag met wie hij De Vliegende Panters oprichtte. Zij maakten verschillende avondvullende programma’s (waarmee ze door het land tourden) en twee televisieseries voor de VARA. De Bekker heeft muziek gemaakt voor onder andere VET kindercabaret, de familievoorstelling 'Otje' en de soloprogramma’s van Alex Klaasen en Hans Teeuwen. Hij maakte muziek voor de televisieserie 'Levenslied' van de NCRV en speelde in de film 'New Kids Turbo'.

Keep an Eye Masterclasses

Sinds 2018 werkt het Amsterdams Kleinkunst Festival samen met de Keep an Eye Foundation in een nieuwe serie masterclasses voor jong aanstormend talent, gekoppeld aan het concours om de AKF Sonneveldprijs.

Datum: maandag 16 december 2019
Aanvang: 20.30 uur, inloop vanaf 20.15 uur
Locatie: deBalie, Kleine-Gartmanplantsoen 10, Amsterdam
Koop hier je kaarten