Vera Mann: hoe schakel je tussen gevoelig pianolied en grappig verhaal? Masterclass AKF

Vera Mann: hoe schakel je tussen gevoelig pianolied en grappig verhaal? Masterclass AKF

29-01-2020
Op maandag 2 maart geeft Vera Mann in Theater Bellevue een masterclass interpretatie aan de zes Halve Finalisten van de AKF Sonneveldprijs. Welke ingang kies je om een tekst of lied te brengen? Daarnaast gaat ze aan de slag met overgangen, wat voor menig gevorderd theatermaker nog steeds een hele klus is: hoe schakel je van een gevoelig pianolied weer over naar een grappig verhaal, en vice versa? Hier ook nog een YouTube-verslag van de Masterclass door regisseuse Wimie Welhelm!

Volg het Kleinkunst Festival: < TERUG   VERDER>
NAAR ALLE BERICHTEN 

Bekijk hier ook nog het YouTube-verslag van de Masterclass door Wimie Wilhelm


De Belgische Vera Mann studeerde in 1986 af aan de kleinkunstafdeling van de Studio Herman Teirlinck in Antwerpen en volgde, dankzij de Pall Mall exportprijs, een aantal cursussen in The Actor's Studio in New York en Los Angeles. Ze speelde op 23-jarige leeftijd haar eerste hoofdrol in Evita en staat dit jaar 34 jaar op de planken in de meest diverse musicals, toneelstukken en concerten.
Les Misérables, My Fair Lady, Peter Pan waren een paar van de hoogvliegers. Haar eerste solo-voorstelling Diana werd beloond met een Musical Award, net als haar rol als Fosca in Passion. Met In de Schaduw van Brel viel ze eerder in de prijzen bij het Amsterdams Kleinkunstfestival. Voor haar rol als Mrs Lovett in Sweeney Todd kreeg ze de Conny Stuart Award.
Ze speelde onder andere in de toneelstukken Twee op de Wip, Little Voice, Momenten van geluk, Duet for One en het nieuw geschreven stuk Nieuw Geld met Victor Löw. En was te zien in diverse gastrollen bij tv-series. Ook werkte ze samen met onder andere het Metropole orkest, het Rotterdams Philharmonisch orkest en het Brabants orkest.

Op dit moment tourt ze door het land met try outs van haar solo-voorstelling Goesting, a One Mann Show. Deze zal officieel in première gaan op 7 oktober 2020, gevolgd door een landelijke tournee. Vera geeft regelmatig masterclasses aan diverse gezelschappen en conservatoria, met name op het gebied van liedinterpretatie en de combinatie spel/zang .