01-02-2020
Wij kijken weer uit naar de 12e editie van de Keep an Eye International Jazz Award. Tijdens deze drie avonden strijden toptalenten van over de hele wereld tegen Amsterdams jazzalent om de felbegeerde International Jazz Awards en de bijbehorende geldprijzen. Dé kans om weer een nieuwe lichting muzikanten te horen die op het punt staan door te groeien tot toonaangevende namen in de jazz.

Helaas is de International Jazz Award vanwege de Corona-crisis tot nader order afgelast


Volg de Jazz Award: < TERUG   VERDER >
NAAR ALLE BERICHTEN >  


Thema: Charlie Parker 

Het thema van deze bijzondere 12e editie is Charlie Parker; alle bands arrangeren en spelen een eigen versie van een Charlie Parker compositie. De studenten kunnen prachtige prijzen winnen die een boost geven aan hun start als beginnende jazzmusici. De finale jury bestaat uit internationale musici, docenten en professionals uit de cultuursector.

Tijdens de halve finales strijden ensembles van het Conservatorium van Amsterdam om een plek in de finale.

In de finale nemen twee bands van het Conservatorium van Amsterdam het op tegen hun internationale collega’s van de volgende opleidingen:
USC Thornton School of Music (Los Angeles)
Siena Jazz – Accademia Nazionale del Jazz (Siena)
Escola Superior de Música de Catalunya (Barcelona)
The Juilliard School (New York)

Finale Keep an Eye International Jazz Award

Datum: donderdag 26 maart Tijd: 20.00 uur, inloop 19.30 uur Locatie: Bimhuis, Piet Heinkade 3, Amsterdam

Halve finales Keep an Eye International Jazz Award

Datum: maandag 23 maart & dinsdag 24 maart Tijd: 20:00 uur, inloop 19.30 uur Locatie: Amsterdam Blue Note, Conservatorium van Amsterdam, Oosterdokskade 151, Amsterdam