Keep an Eye - Studio 150 Sessions zijn van start gegaan

03-07-2020
In het kader van de Keep an Eye Concertjes bieden wij jong talent heel graag podia aan om in de praktijk speelervaring op te doen. Of dat nu fysieke podia zijn, concertjes (bij wijze van) midden in de natuur óf online podia. Bij deze gaan de online-concertjes bij Studio 150 - Betlehemkerk in Amsterdam van start.

Volg de Keep an Eye Concertjes:
< TERUG   VERDER >
NAAR ALLE BERICHTEN >


Deze online-sessions beluister je lekker vanaf de bank!

NAAR STUDIO 150 »

 

Eerstvolgend concertje:
Mattias Spee

Donderdag 28 december - 20.00 uur
Locatie: Studio 150 - Bethlehemkerk in Amsterdam

Mattias Spee is een Nederlandse pianist en componist. Zijn eerste liefde was de klassieke muziek, maar hij heeft ook altijd een grote passie gehad voor andere genres en stijlen, zoals jazz, minimal en vrije improvisatie. Die hij nu in zijn eigen composities vermengt tot iets wat niet in en hokje te plaatsen is. Mattias studeerde piano bij David Kuyken en hedendaagse muziek bij Ralph van Raat aan het Conservatorium van Amsterdam. Hij won prijzen bij onder meer het Prinses Christina Concours, het Steinway Pianoconcours, het SJMN Concours, de Rotterdamse Pianodriedaagse en de Vrienden Cultuurprijs.

Mattias heeft ook een grote fascinatie voor muziek die, al dan niet terecht, in de vergetelheid is geraakt. Hij vindt het belangrijk om aandacht te schenken aan de enorme hoeveelheid muziek die onder het stof terecht is gekomen, deze op te duikelen en nieuw leven in te blazen. Deze fascinatie heeft geresulteerd in een serie albums getiteld Eclipse met muziek van onbekende componisten uit de geschiedenis. Het eerste album in deze serie, gewijd aan de muziek van Joseph Wölfl, kwam uit in juni 2021. Het tweede album, met muziek van de Nederlandse componist Hans Henkemans (waaronder enkele onuitgegeven manuscripten en een nooit eerder opgenomen pianoconcert in samenwerking met dirigent Ed Spanjaard) kwam uit in mei 2023. Het derde album in de Eclipse-serie wordt verwacht in het seizoen 2024-2025.

Eerdere concerten luister je hier terug 

LUISTER TERUG »   

Daaropvolgend concertje:
zo snel mogelijk bekend

Donderdag 25 januari - 20.00 uur
Locatie: Studio 150 - Bethlehemkerk in Amsterdam