Eerste bijdrage Maker zoekt Maker voor 'De Wraak van Lorre'!

Eerste bijdrage Maker zoekt Maker voor 'De Wraak van Lorre'!

23-07-2020
Gefeliciteerd!! Het Epos Ensemble (blaaskwintet) & Nynke Koopmans (scenograaf) hebben de eerste Maker zoekt Maker ondersteuning gewonnen! De Keep an Eye Foundation is erg enthousiast over deze creatieve samenwerking waarbij voor het project ‘De Wraak van Lorre’ een heel speciaal opvouwbaar decor en een set kostuums moet worden gemaakt om dit kinderboek van Tosca Menten om te toveren in een wervelende muzikale vertelvoorstelling voor het hele gezin (6+).

Volg Maker zoekt Maker: 
< TERUG   VERDER>
Naar alle berichten >


Ga naar Maker zoekt Maker >

ACHTERGROND-INFORMATIE MAKER ZOEKT MAKER MATCH

Het project van het Epos Ensemble is gekozen uit een van de 18 inzendingen voor deze eerste Maker zoekt Maker ronde. Neem snel een kijkje op www.makerzoektmaker.nl en meld je eigen project aan of scroll door de aanmeldingen om te kijken of jij de perfecte match voor iemand anders’ project bent!

Het Epos Ensemble (Conservatorium van Amsterdam) is een blaaskwintet dat niet alleen maar de mooiste kwintetmuziek ten gehore wil brengen, maar deze muziek ook met verhalen wil verweven tot spannende, interactieve kindervoorstellingen. Hiervoor gaat het kwintet samenwerkingen aan met vertellers en theatermakers.

het Epos Ensemble bestaat uit:

Annemieke Hereijgers - fluit
Katinka van Driezum - hobo
Marinthe Jansen - klarinet
Lindy Karreman - hoorn
Anja Brons - fagot
www.eposensemble.nl

In Nynke Koopmans (Academie voor Theater en Dans) hebben wij de samenwerkingspartner gevonden die wij nodig hebben. Wij zochten een scenograaf die ons kan helpen met het bedenken én het creëren van ons opvouwbare decor en een gedeelte van de kostuums. Wij hebben al enkele eerste ideeën rondom kostuums en decor, maar deze hebben zeker nog uitwerking en aanvulling nodig. Daarvoor is deze samenwerking nodig: wij van het Epos Ensemble zijn musici, geen ontwerpers, en om de enscenering er even professioneel te laten uitzien als ons musiceren, gaan we deze bijzondere samenwerking aan met Nynke!

De Wraak van Lorre (Tosca Menten)

Een huisdier hebben is leuk, maar een prachtig opera-zingende papegaai als huisdier hebben is helemaal fantastisch! Jop is dan ook helemaal in de wolken als Lorre bij hem komt wonen en hij kan al gauw niet meer zonder het lieve beestje. Maar helaas is Jop niet de enige die wat in Lorre ziet: ook meneer Panini wil hem graag hebben om héél veel geld aan hem te verdienen in de grote operazalen wereldwijd. De geniepige Panini haalt de raarste streken uit om Lorre van Jop af te pakken en dát laten Jop en zijn vrienden niet zo maar op zich zitten...

In deze voorstelling duizelt het je van alle papegaaien, operamuziek en wervelende klanken van de blaasinstrumenten. Een spannend, knotsgek verhaal dat door verteller Benjamin Murck helemaal tot leven gewekt wordt. Tosca Menten schreef het boek waar dit verhaal op gebaseerd is, en het ensemble maakte er een eigenzinnige versie van vol theatrale en interactieve elementen. Ook de kinderen zelf zullen aan het zingen gezet worden! 

De prijsuitreiking

De trailer