20-08-2020
Vier jonge kunstenaars nemen van 2 tot en met 26 september hun intrek in onze galerie. Zij zijn in deze periode de 'Spacemakers' en zullen in deze periode begeleid worden door kunstenaar Ad de Jong. De expositieruimte van Galerie Pouloeuff functioneert dan als een gezamenlijke werkruimte.

Volg 'Spacemakers':
< TERUG   VERDER >
Naar alle berichten >


Masterclass Spacemakers #3 van start

Tijdens deze Keep an Eye residentie-masterclass doorbreken de kunstenaars de grenzen die hen tegenhouden om verder te groeien. Zij ontwikkelen zich verder vanuit hun bron en ontdekken wat de kracht daarvan is. Ad de Jong begeleidt, in zijn rol van mentor, de kunstenaars. Hij hoopt dat de kunstenaars deze periode intensief aan het werk gaan en zo tot de kern komen van hun kunstenaarschap.

De deelnemende kunstenaar voor deze editie zijn:

  • Jesse Strikwerda
  • Mariska Koolen
  • Mirthe Klück
  • Pip Passchier

Ad de Jong

Ad de Jong werkt als beeldhouwer vanuit zijn studio in de haven van Amsterdam. Met zijn kleurrijke sculpturen wil hij een inclusieve kunstwereld creëren, een die opent en zichzelf verbindt met de kijker en vooruitkijkt. Hij ziet zijn werk niet als esthetische of verhalende kunst, maar vooral als een fysieke beeldende manier om onze toekomst ‘vorm’ te geven en mensen actief te maken in hun eigen wezen. Hij is een van de oprichters van W139 in Amsterdam en in 1989 was hij hiervan de eerste artistieke directeur. Als docent heeft hij lesgegeven aan het Sandberg Instituut, KABK in Den Haag, kunstacademie Minerva in Groningen, ArteZ Arnhem en St. Joost in Den Bosch. Zijn werk wordt gepresenteerd in binnen- en buitenland en is opgenomen in de collecties van onder andere Museum Boijmans Van Beuningen, KPN Den Haag en AKZO NOBEL.