Feestelijke uitreiking Keep an Eye Photography Stipendia HKU

22-09-2020
De spanning was van de gezichten af te lezen van de vijf genomineerden voor de Keep an Eye Photography Stipendia HKU. Op de mooie zomer namiddag werden er in de sfeervolle binnentuin van Fotodok voor het eerst drie stipendia uitgereikt door Keep an Eye aan studenten van de HKU. De spanning werd nog verder opgebouwd, eerst een rondleiding langs het eindexamenwerk. De studenten lichtten zelf hun werk toe aan de genodigden.

Volg de HKU Photography Stipendia
< TERUG   VERDER >
NAAR ALLE BERICHTEN >


Wat houdt het stipendium in?

Het geeft aanstormend fotografietalent de mogelijkheid zich verder te ontwikkelen na hun afstuderen en een zelfstandige beroepspraktijk op te zetten. Het stipendium draagt op deze manier bij aan de profilering als maker/beginnend kunstenaar. Met behulp van coaching gaat de afgestudeerde aan zijn of haar ontwikkeling en profilering werken.

De drie stipendiaten ontvingen ieder een geldbedrag van €10.000,- waarvan € 2.500,-  gereserveerd wordt voor coaching. Niet alleen studenten van de afdeling Photography maakten kans op het stipendium maar ook studenten van fine art.
Het criterium is dat fotografie een wezenlijk onderdeel moet uitmaken van het eindexamenwerk.

  • De jury bestond uit Roy Cremers, Mariama Attah en Sêma Bekirovic. Juryvoorzitter Roy Cremers maakte de winnaars bekend en las voor uit het juryrapport, waarbij de winnaars ook nog wat tips meekregen met betrekking tot hun werk. De jury had een zware taak en om die reden zijn er ook twee eervolle vermeldingen.

Uit het juryrapport

De jury schrijft in het juryrapport:
'Fotografie stelt ons in staat om alternatieve realiteiten vorm te geven en te creëren die niet gebonden zijn aan de mogelijkheden van onze dagelijkse wereld. De geselecteerde projecten benaderen allemaal het idee van wie de maker is en welke rol de maker speelt of kan spelen. Er is een sterk element van samenwerking in de natuurlijke wereld en fotografie geeft ons de mogelijkheid om buiten onszelf te treden, buiten het kader te gaan en vanuit een nieuwe invalshoek te kijken. Bij de winnende projecten wordt de camera gebruikt om onze omgeving vast te leggen, te meten, te begrijpen en te verklaren. De winnaars van deze prijs onderzoeken allen hoe interventies ertoe kunnen leiden dat ze zelf schepper worden van een eigen realiteit.'

Wij feliciteren de winnaars!

  • Geertje Brandenburg
  • Nathalie Folkersma - van Straaten
  • Daan Russcher

Bekijk het foto-album