Met Keep an Eye naar de film! Zie de films én luister naar de muziek ...

Met Keep an Eye naar de film! Zie de films én luister naar de muziek ...

24-09-2020
Binnenkort is het weer tijd voor alweer het tiende Keep an Eye Filmacademie Festival, een van de langstlopende projecten van de stichting. Van 5 tot en met 10 oktober neemt de Nederlandse Filmacademie op feestelijke wijze afscheid van hun afstudeerders door het tonen van hun eindexamenwerk in A-Lab, online en in het prachtige Eye Filmmuseum aan het IJ in Amsterdam. De uitreiking van de Keep an Eye Filmscore Award maakt deel uit van dit feestje.
Nico Maas winnaar van de Filmscore Award 2019 Nico Maas winnaar van de Filmscore Award 2019

Volg het Filmfestival:
 < TERUG   VERDER>
Naar alle berichten > 


Geen stomme films meer...

Er worden op 8 oktober veel prijzen uitgereikt, waaronder de Keep an Eye Filmscore Award, de AVROTROS Scenarioprijs, de Camera Rentals Commercial Award en de KNF Prijs voor de Beste Filmacademie Productie.

Wie weet zit er tussen al die films wel een nieuwe kaskraker! 
Zoals je misschien wel weet, speelt muziek een belangrijke rol bij Keep an Eye. En ook film kán niet meer zonder goede muziek of sound design! Daarom introduceerden Keep an Eye en de Nederlandse Filmacademie in 2018 een nieuwe prijs: de Keep an Eye Filmscore Award.

Want niet alleen de studenten van de Filmacademie studeren af in deze week; voor de studenten van de studie Composing for Film van het Conservatorium van Amsterdam is het Keep an Eye Filmacademie Festival ook het toneel van hun eindpresentaties.

In 2018 werd de prijs door een gerenommeerde jury uitgereikt aan Tom Schipper en in 2019 mocht Nico Maas de Award in ontvangst nemen. Dus als je benieuwd bent wie de nieuwe Paul Verhoeven, Christopher Nolan of Alex van Warmerdam wordt – of de nieuwe John Williams of Ennio Morricone! –, moet je zeker komen kijken en luisteren naar de films, documentaires, commercials en muziek die de studenten hebben gemaakt.

  • Vanwege de Corona-maatregelen, zullen dit jaar de films ook online gestreamd worden. Daarnaast zijn er beperkt plaatsen beschikbaar in Eye Filmmuseum en A-Lab. Voor meer informatie ga je naar filmacademiefestival.nl