Keep an Eye en circus? Questions to the endless!

25-09-2020
Tijdens Festival Circolo 2020 zoeken we de grenzen van het gevaar op. Tien dagen gevuld met het circus van de toekomst, verspreid over (inter)nationale voorstellingen vol fantasie, acrobatiek en humor. Een spectaculair avontuur in de groene oase van het Leijpark in Tilburg. Ook dit jaar weer zullen 4 winnaars van de de Keep an Eye Circus and Performance Awards hun project vertonen op dit bijzondere festival.

Volg The Circus and Performance Acts:
< TERUG   VERDER >   
Naar alle berichten >

Festival Circolo bezoeken? >


En de winnaars zijn:

 

IF CIA - SOMEHOW

Collectief IF Cia brengt muziek en circus samen in een prachtige voorstelling. Een dialoog? Een duet? In deze show presenteert het duo een rijke compositie van muzikaliteit en acrobatische hoogstandjes.

Muziek en circus worden in elkaar verweven als gebreide touwen, als een kluwen snaren. In deze voorstelling danst het geluid en klimmen de noten in touwen. Lichamen bungelen in het rond, noten zwieren door de ruimte en er wordt een dialoog gevoerd tussen muzikant en luisteraar. Net als een prachtige cello-compositie voert deze voorstelling je mee naar een andere werkelijkheid.

La Cie Sea - Il en Fallait Deux 

Elodie en Andréa van La Cie Sea zijn twee handen op één buik. Maar in deze voorstelling is het eerder twee breinen in één lichaam. Met enkel een trapeze en een hoop fantasie weet dit duo in een minimalistische opstelling een fantastische voorstelling neer te zetten.

La Cie Sea onderzoekt de complementariteit van hun lichamen in de ruimte. Soms heel dicht bij elkaar, dan weer ver weg. Deze voorstelling laat zien wat de verbeelding tot leven kan brengen. Lichaamsdelen worden uitgerekt, torso’s smelten samen, schaduwen vliegen door de ruimte, armen worden benen en andersom. Deze show is een lust voor het oog en een puzzel voor het brein.

Laurence Felber - Questions to the Endless

Een filosofische trapeze-act van multitalent Laurence Felber. Ze gebruikt - als een soort Socrates op een schommel - haar trapeze, spoken word en kunst als instrumenten om de wereld om haar heen te bevragen. Zien is zoals altijd geloven...

Sommige mensen zijn overal goed in en Laurence Felber is zo iemand. Ze is niet alleen een getalenteerd circus-artiest maar ook een begaafd grafisch designer. In haar voorstelling Questions to the Endless smelt ze haar passies samen en giet deze in verschillende uitingen: een trapeze-act, live performance, postertentoonstelling en spoken word.

Laurence trekt alles in twijfel en laat je nadenken over jezelf en over de wereld. Hoe weet je eigenlijk of een performance is begonnen? Wat doe je eigenlijk op een trapeze? Wat verwacht je van een voorstelling? Wanneer ben je teleurgesteld? Duizend vragen en nog veel meer antwoorden. Questions to the Endless nodigt je als toeschouwer uit om na te denken. Maar ook als je geen zin hebt om je hersens te laten kraken, dan valt er heel wat te genieten in deze knappe show vol acrobatische hoogstandjes.

Fynn Neb - Verbunden 

Hoe ver kunnen twee acrobaten gaan? Hoeveel hoger, sneller, flexibeler en spectaculairder? In een knetterende explosie van balans en energie gaan Fynn Neb en Juhis-Matti Eskelinen op zoek naar antwoorden. Hun voorstelling Verbunden draait om actie en reactie. Om grote gebaren en delicate situaties. En om een spannende navigatie langs zelfopgelegde grenzen en het beheersen van die grenzen. Fynn Neb is een luchtacrobaat gespecialiseerd in de techniek touwen. De in Duitsland geboren en in Tilburg opgeleide artiest neemt je voor deze duo-voorstelling mee in een waterval vol beweging en verbinding. Nat worden doe je niet, maar houd vooral je adem in!