Keep an Eye The Records in Concert!

15-10-2020
Dit is het zevende jaar dat Keep an Eye ‘The Records’ jonge jazzbands helpt bij hun start in de muziekwereld. Elk jaar worden uit 7 finalisten 3 winnaars gekozen die een album mogen opnemen ter waarde van € 10.000-, dat zij een jaar later met trots mogen presenteren aan het publiek!

Volg The Records: 
< TERUG   VERDER >   
NAAR ALLE BERICHTEN >


en dan nu... de planken op!

Een bijzondere muzikale avond in het Bimhuis te Amsterdam met de drie album-presentaties van de winnaars van vorig jaar en de bekendmaking van de drie bands die komend jaar aan de slag gaan als winnaars van een volledig gefinancierde cd-productie ter waarde van € 10.000,-!

Dit concert wordt live-gestreamd via Bimhuis TV dat je kunt vinden op de website van het Bimhuis!
Datum en tijden zijn: zaterdag 28 november Sam Newbould Quintet vanaf 18.45 uur, Idema/Serierse Quartet vanaf 20.45 uur en SMANDEM vanaf 22.45 uur.

De jonge entrepreneurs en winnaars van de 2019-editie die hun nieuwe album op dit prachtige podium presenteren zijn:

Sam Newbould Quintet

Bernard van Rossum (tenor sax), Youngwoo Lee (piano), Guy Salamon (drums), Daniel Nagel (contrabas), Sam Newbould (alt sax & composities)

Het Sam Newbould Quintet is een prijswinnend ensemble gebaseerd in Amsterdam. De band  telt een uitmuntende opstelling aan internationale musici, onder leiding van saxofonist Sam  Newbould. Invloeden van  Radiohead, Wayne Shorter, Engelse volksmuziek, en  20e-eeuwse  klassieke muziek worden  samengebracht  tot een mix van emotieve melodieën, weelderige  harmonie en de energie van progressieve rock. 
Het nieuwe album Bogus  Notus beschrijft  iets  prachtigs  en  intrigerends,  maar  toch  ongemakkelijks  en  ongeschikts. Het  aankomende  album  van  het  kwintet  neemt  de  luisteraars  mee  op  een  reis  door  de  mysterieuze hoeken van het Noord-Engelse platteland. Bogus Notus combineert het genot  van  thuis met  het  oncomfortabele van het  zijn van een  buitenstaander, waarbij  stijlen worden gemixt, genres worden overschreden en volksmelodieën met donkere akkoorden en zware  grooves worden samengebracht. 

Albumcovers van Sam Newbould Quintet, Idema/Serierse Quartet en SMANDEM.
Albumcovers van Sam Newbould Quintet, Idema/Serierse Quartet en SMANDEM.

Idema/Serierse Quartet

Anna Serierse (zang) - Gijs Idema (gitaar) - Cas Jiskoot (bas) - Tim Hennekes (drums) 

In dit kwartet gaan Gijs Idema en Anna Serierse op zoek naar nieuwe manieren om zang en gitaar te combineren. Gekeken vanuit een meer klank-gebaseerd oogpunt streven ze naar een unieke menging van deze twee instrumenten, ondersteund door de sterke basis van Cas Jiskoot op de contrabas en Tim Hennekes op drums. Het kwartet werd eerder omschreven als een eenheid die schildert in brede stroken met een sterk gevoel voor vrijheid, melodie, ritme en vorm.
Het kwartet speelt al enkele jaren samen en speelde o.a. in het Bimhuis, op Jazzfest en het Grachtenfestival. Afzonderlijk van elkaar wonnen ze o.a. de Expression of Art Award, Keep an Eye Outstanding Talent Award en de Stichting Jazztalent Award.

SMANDEM.

Rafael Sinay (gitaar) - David Nino van der Grinten (toetsen) - Aäron Bouwman (basgitaar) - Kick Woudstra (drums)

“Er is vaak verwarring over de betekenis van de begrippen traditie en geschiedenis. De traditie heeft een geschiedenis, waar we over leren om de traditie in leven te houden. De jazztraditie betekent voor ons een mengeling van verschillende stijlen en culturen. We delen een voorliefde voor hedendaagse populaire muziek en streven naar een sound die al onze invloeden samensmelt tot iets wat relevant is voor deze tijd.”

Wilfried de Jong presenteert de finale Wilfried de Jong presenteert de finale

Wie valt er dit jaar in de prijzen?

Naast de presentaties van de winnaars van de 2019-editie van The Records worden de winnaars van dit jaar bekend gemaakt door jazz-aficionado Wilfried de Jong. De nieuwe winaars worden eerder die dag gekozen door de jury bestaande uit musici en professionals uit het werkveld waaronder Rory Ronde (gitarist en producer), Koen Graat (programmeur van Jazz in Duketown en De Verkadefabriek), Dineke Bogchelman (programmeur van Hot House Jazz in Leiden), Lucas van Merwijk (percussionist) en Marzio Scholten (gitarist en programmeur Jazz International Rotterdam). De zeven finalisten bestaan uit een door de Nederlandse conservatoria ingezonden selectie van jazz alumni. 

De drie bands die dit jaar winnen zullen hun volledig gefinancierde album productie volgend jaar presenteren in het Bimhuis op de volgende editie van The Records in Concert!