Ja hoor! Hier de winnaars cd-productieprijs The Records 2020!

03-12-2020
De zevende editie van Keep an Eye The Records is weer een feit! Elk jaar strijd jazztalent van Nederlandse bodem om een compleet gefinancierde album-productie ter waarde van € 10.000,-. De talenten krijgen een jaar om hun album te realiseren om vervolgens bij de bekendmaking van de winnaars van de volgende editie hun album te presenteren aan het grote publiek.

Volg The Records: 
< TERUG   VERDER >   
NAAR ALLE BERICHTEN >


CD-productieprijs The Records, meedoen is winnen

Afgelopen zaterdag vond alweer de zevende editie van Keep an Eye The Records plaats in het prachtige Bimhuis te Amsterdam! 

De zeven finalisten die hun project presenteerden werden beoordeeld door een vijfkoppige jazz-jury bestaande uit Rory Ronde (gitarist en producer), Koen Graat (programmeur van Jazz in Duketown en De Verkadefabriek), Dineke Bogchelman (programmeur van Hot House Jazz in Leiden), Lucas van Merwijk (percussionist) en Marzio Scholten (gitarist en programmeur Jazz International Rotterdam).

Alle finalisten ontvangen dit jaar een professionele audio en vide registratie van hun optreden in de finale!


HIER PLAATS VOOR TROMGEROFFEL...

De winnaars van The Records 2020 die een volledig gefinancierde album productie ter waarde van € 10.000,- ontvangen zijn…..


Lucas Figueiredo 5-tet

Het Lucas Figueiredo 5-tet is een project om muziek en vriendschap te vieren. De band ontmoette elkaar tijdens hun studie en hun paden zijn elkaar sindsdien blijven kruisen. Hun muziek varieert van jazz tot Latin American groove en Braziliaanse folk. Ze onderzoeken alles dat melodie, harmonie en ritme te bieden heeft.

  • wat zei de jury: “We waren onder de indruk van het charisma van de bandleider en de positiviteit die hij uitstraalt en zijn benieuwd naar de ontwikkeling van de bandsound.”

Marta Arpini Forest Light

Forest Light is de band rondom zangeres en componist Marta Arpini. Ze combineren de suggestieve atmosfeer van de wereld van de songwriter met het samenspel dat het jazz idioom karakteriseert. Ze onderzoeken kleuren en ontwikkelen een bijzondere cross-over taal om hun verhalen te kunnen vertellen door middel van de puurheid van ‘liedjes’.

  • wat zei de jury: “Marta weet met haar project een mooie wereld te creëren op het podium, waar je als luisteraar wordt ingezogen. We zijn erg nieuwsgierig naar meer.”

Mo van der Does Motet

The Mo van der Does Motet is a septet that contains the force of a big band, but the flexibility and spontaneity of a small group. This makes it the perfect vehicle to explore what the words composition, orchestration and improvisation mean in a contemporary 2020 jazz context. Currently Mo is working on a composition assignment by the Bimhuis for this group.

  • wat zei de jury: “We waren erg onder de indruk van de sterke composities, de artistieke diepgang en gelaagdheid en zowel het samenspel als de solistische kwaliteiten.”

 

The Records in Concert

Het was wel even wennen om de avond te vieren in een praktisch lege zaal – er waren per presentatie dertig gelukkigen die mochten komen luisteren – maar dat mocht de pret niet drukken. De avond, die gepresenteerd werd door theatermaker, journalist en jazz afficionado Wilfried de Jong, was zeer feestelijk en het publiek, zowel in de zaal als online, werd getrakteerd op een drietal prachtige concerten van de winnaars van vorig jaar. Het Sam Newbould Quintet, het Idema/Serierse Quartet en Smandem gave acte de présence.

Kijk de concerten hier terug!

Wij wensen de nieuwe winnaars heel veel succes en plezier bij het maken van hun albums en kunnen niet wachten om het resultaat te horen volgend jaar, hopelijk in een stampvolle zaal!

Blader hier door het programmaboekje