Workshop-serie presenteren. Laat je zien, euhhhh, horen

15-11-2020
Ik wil presentator worden! Maar hoe word je dat? Er is (nog) geen opleiding presenteren in het theaterveld. Om die reden organiseert het Amsterdams Kleinkunst Festival in samenwerking met de Keep an Eye Foundation een speciale workshop-serie presenteren. Gedurende drie dagen neemt Nina de la Croix vijf presentatoren mee langs de wetten en wetmatigheden die het vak van presenteren kent. De presentaties zijn openbaar toegankelijk tijdens de tweede voorronde van 10 tot en met 12 december 2020 in Theater Bellevue (aanvang 20.30 uur).

Volg het Kleinkunst Festival:
 < TERUG   VERDER>
Naar alle berichten > 


Onderdeel van de Keep an Eye Academy

Deze workshop-serie maakt deel uit van de workshops en masterclasses die door de Keep an Eye Academy geïnitieerd en gestimuleerd worden. Het Amsterdams Kleinkunst Festival orgiseert in dit kader ook nog eens een jaarlijks seminar, samen met het Conservatorium van Amsterdam.

Hier meer over onze samenwerking met het Amsterdams Kleinkunst Festival!

Over de Toekomst

Het AKF gaat de komende jaren het genre kleinkunst verrijken door zich open te stellen voor makers uit verschillende disciplines en met verschillende achtergronden. Daarnaast is het AKF een traject gestart waarin nieuwe presentatoren een kans krijgen zich binnen het festival van het AKF te ontwikkelen tot zelfstandige ervaren presentatoren. Hiermee biedt het AKF een nieuwe generatie presentatoren een podium en ontwikkeltraject.

De deelnemende presentatoren zijn: Roxy Verweij, Sabrina NaberMacnack, Joanne Purperhart, Naïma Najib en Jürgen Theuns

Selfmade

De voorrondes in oktober werden gepresenteerd door de nieuwe presentatoren. Presenteren voor een live theaterpubliek is een selfmade vak.

Waarom is het vak presenteren zo belangrijk? De presentator is de gastvrouw/heer van de avond. Het publiek en de artiesten ‘leunen’ op de presentator. Voor het publiek vormt de presentator de rode lijn van de avond. Kortom een belangrijke rol.

Wat zijn de thema’s die aan bod komen in de workshop?

  • Hoe open je de avond
  • Publiekspartipatie
  • Het brengen van eigen materiaal
  • Het soepel noemen van sponsoren
  • Een rode lijn aanbrengen in de avond
  • Hoe om te gaan met onverwachte gebeurtenissen
  • Eigenheid en persoonlijkheid tonen

Deze thema’s gaan de deelnemers zelf in de praktijk brengen onder begeleiding van Nina.

Nina la Croix

Nina begon als presentatrice bij het Amsterdams Kleinkunst Festival, waar ze nu nog steeds veel presenteert, van de voorrondes tot en met de finale in De Kleine Komedie. Tevens presenteerde ze De Nacht Van Het Cabaret in Delft, de voorrondes van het Leids Cabaret Festival, bij het try-out podium BIES, Cameretten, Podium PeP, Try-out cafe in Alkmaar, de Open BAC en het Vondelfestival. Sinds 2014 is ze vaste presentatrice van Cabarestafette. Daarnaast presenteert Nina veel bij bedrijfsoptredens en congressen, als dagvoorzitter en 'master of ceremonies'. Over haar moederschap met een homostel schreef ze een serie columns die werden uitgebracht in het boek ‘En nu komt alles goed’.