We wish you a very ...

We wish you a very ...

19-12-2020
Wij wensen iedereen een gezond en inspirerend 2021 vol met mooie momenten, hoe groot of klein dan ook! Team Keep an Eye en Galerie Pouloeuff.

Over het werk op onze Kerst- en nieuwjaarskaart

Titel: Mäyä Original
Ontwerper: Luiza Guidi

De Maya's hebben de vorm van lege kaders en zijn een verzameling licht­sculpturen die op een verleidelijke manier licht werpen en een nieuwe di­mensie geven aan een verder vlakke wand. Het aanzetten is een ervaring op zich, waarbij het licht een direct antwoord is op de bewegingen van de gebruiker. Visueel werden de werken geïnspireerd door de architecten Luis Barragán en Tadao Ando, die het zonlicht meesterlijk gebruikten als een grafisch en fundamenteel element in hun werk en de natuurlijke beweging ervan be­grepen. De Maya collectie is een herinterpretatie van hun gebruik van het zonlicht. Het laat het licht bewegen en ademen, en geeft het vorm zonder het te vernauwen tot één plek. Hoe meer de stukken worden geopend, hoe meer licht er in de ruimte komt.

Luiza Guidi (1993) is een Braziliaanse ontwerper, in 2019 afgestudeerd aan de Design Academy Eindhoven. Met een poëtische benadering van haar werk wil ze stukken maken die een eigen verhaal kunnen vertellen.