Opnieuw twee Jong Metropole projecten in 2021: doe mee!

07-01-2021
Jong Metropole, het prestigieuze samenwerkingsverband tussen het Metropole Orkest, het Nationaal Jeugd Orkest en het Nationaal Jeugd Jazz Orkest, komt in 2021 gelukkig weer twee keer samen voor een project!

Volg Jong Metropole: 
< TERUG   VERDER >
NAAR ALLE BERICHTEN >


Je kunt je inschrijven voor deelname aan Jong Metropole

Conservatoriumstudenten van de klassieke én de jazz-opleidingen spelen dit voorjaar R&B en Gospelmuziek. Om talenten verder te ontwikkelen worden er tijdens de repetitieweek, die start op 23 maart, ook workshops georganiseerd. Dus ben je musicus en wil je een jaar vol onvergetelijke muzikale ervaringen, je netwerk vergroten én je CV verrijken? Meld je aan!

Het voorjaarsproject staat deze editie onder leiding van de Duitse dirigent Ansgar Striepens. Samen met gospelzangeres Michelle David gaat het orkest in maart in op de traditionele én nieuwe vormen van r&b, soul en funk. Na een week repeteren volgt dan een concert via een livestream. Als het even mogelijk is volgt er nog een extra concert.

AANMELDEN: 
tot en met 1 februari  >>

Michelle David
Michelle David

Gospelster Michelle David

Michelle David is een van de beste artiesten van Nederland. Ze werd geboren in de VS en bracht haar dagen door met zingen in het kerkkoor, voordat ze ging studeren aan The New York High School for the Performing Arts (ook bekend als de FAME-school).
Na het afronden van haar studie begon ze haar carrière op Broadway en niet lang daarna reisde ze de wereld rond met de musical 'I Want To Sing'. Uiteindelijk kwam ze in Amsterdam terecht, waar ze bleef.
Nu brengt ze samen met The Gospel Sessions de wereldmuziek, die hart en ziel ontspant, met haar muzikale reis naar de wortels van gospel en verder.
Met een mix van soul, funk, Afrobeat en jazz veroverde ze podia in Nederland, Duitsland en Frankrijk. Ze speelde op het North Sea Jazz Festival en Lowlands en trad op voor de Nederlandse koning en koningin tijdens het Concert aan de Amstel.

De touwtjes... ehh stokjes, zijn in handen van...

De uit Keulen afkomstige Ansgar Striepens heeft tot ver buiten de Duitse grenzen een uitstekende reputatie opgebouwd als bandleider, sideman, componist, arrangeur, dirigent en docent op het gebied van Europese jazzmuziek. Met wortels in Afro-Amerikaanse en Europese muziektradities.
Striepens bracht twee bigband-albums en een kwintetopname uit onder zijn eigen naam, was lid van Bob Brookmeyers “New Art Orchestra” en heeft sinds 2005 talloze, in sommige gevallen prijswinnende, producties van de wereldberoemde WDR Big Band gearrangeerd en gedirigeerd.
Striepens doceert als professor jazztrombone aan de Folkwang Universität der Künste in Essen (Noordrijn-Westfalen, Duitsland), leidt sinds 1999 het Jugendjazzorchesters Sachsen-Anhalt en volgde in 2020 Jiggs Whigham op als artistiek leider van BuJazzOs, het officiële jeugdjazzorkest van de Bondsrepubliek Duitsland.

(beeld uit de livestream) Bram van der Glint neemt de Outstanding Talent Award online in ontvangst
(beeld uit de livestream) Bram van der Glint neemt de Outstanding Talent Award online in ontvangst

Keep an Eye Outstanding Talent Award

Tijdens het voorjaarsproject ontvangt het meest opvallende talent in het orkest de Keep an Eye Outstanding Talent Award voor zijn/haar uitzonderlijke bijdrage aan het geheel. Wie is inventief of wie neemt een uitzonderlijke plek in binnen de groep?
De winnaar hoeft dus niet persé de beste solist of de beste musicus te zijn, iemand kan ook op een ander gebied ‘outstanding’ zijn!
De winnaar van deze award wordt de mogelijkheid geboden om naar keuze te studeren of een of meer masterclasses te volgen. Hij of zij ontvangt hiertoe een op maat gesneden prijzenpakket.

Eerdere winnaars waren

  • 2019: Bram van de Glind
  • 2018: drummer Tim Hennekes
  • 2017: violiste Esin Yardimli Alves Perreira
  • 2016: cellist Rogier Hornman

Zomerproject. Naar Berlijn?

In augustus vindt deel twee van Jong Metropole 2021 plaats tijdens het zomerproject. En speelt het orkest werken uit de canon van orkestrale pop en jazz. De Duitse dirigent, arrangeur en bandleider Jochen Neuffer leidt dan het orkest en saxofoniste Kika Sprangers soleert. Er staat onder andere een optreden op 10 augustus tijdens het internationale jeugdorkestenfestival Young Euro Classics in Berlijn gepland.

Dit is Jong Metropole