Masterclass Regie onder leiding van Wimie Wilhelm

14-01-2021
De halve-finalisten van het Amsterdams Kleinkunst Festival kijken er reikhalzend naar uit. Maar het is natuurlijk ook spannend om je eigen nieuwe materiaal te spelen voor een grootheid als Wimie, die haar mening niet onder stoelen of banken steekt. Voor het derde jaar op rij geeft Wimie Wilhelm een masterclass Regie aan de zes halve-finalisten van het concours om de AKF Sonneveldprijs.

De masterclass zou in het weekend van 23 en 24 januari 2021 plaatsvinden maar werd vanwege de Corona-maatregelen verplaatst naar 14 & 15 mei. 


Volg het Kleinkunst Festival:
 < TERUG   VERDER>
Naar alle berichten > 


'Soms willen de halve-finalisten alles overhoop gooien' 

Wimie Wilhelm gaat twee dagen lang aan het werk met het eigen materiaal van de zes halve-finalisten. Wat wil je eigenlijk vertellen en wat is daarvoor de beste manier? Vragen als ‘Hoe kan het dat de grap niet meer valt?’ en ‘Waarom komt mijn programma traag op gang?’, tot ‘Hoe maak ik een vlotte overgang tussen het zingen van een lied en het vertellen van een verhaal?’ worden besproken en uitgewerkt. Zonder een blad voor de mond te nemen gaat Wimie op zoek naar oplossingen.

Vanwege de Corona-maatregelen zijn de masterclasses verplaatst van Texel naar Utrecht en vinden ze in besloten kring plaats. De halve-finalistentournee zal van start gaan zodra de theaters weer (wat) publiek mogen ontvangen.

Zie hoe het de halve-finalisten vorig jaar verging

Over Wimie Wilhelm

Wimie Wilhelm acteert, regisseert en maakt cabaret. Naast het maken van haar eigen cabaretvoorstellingen, regisseert ze ondermeer Brigitte Kaandorp, Rayen Panday en Martijn Kardol. Daarnaast speelde ze bij het Noord Nederlands Toneel, muziektheatergezelschap Orkater en was ze te zien in verschillende televisie-series.