Winnaar Maker zoekt Maker #3 / Aircilla!

18-02-2021
Het project waarin Keep an Eye matchmaker wordt, waardoor een componist de perfecte tekstschrijver vindt. Of een circusclown zijn/haar kleding-designer. Een startende band hun fotograaf, enzovoort, enzovoort. Hebben twee partijen elkaar via ons gevonden? Dan kunnen ze samen aan de slag gaan met het projectplan/begroting en deze indienen om zo aanspraak te maken op maximaal € 2500,-.

Volg Maker zoekt Maker: 
< TERUG   VERDER>
Naar alle berichten >


Ga naar Maker zoekt Maker >

En de winnaar is.......

De Keep an Eye Foundation presenteert met trots het nieuwe Maker zoekt Maker project dat dit kwartaal financiële ondersteuning krijgt ter waarde van € 2.500,-!

Het gaat deze keer om het bijzondere project Aircilla van Music Performance Artist Gemma Luz Bosch (HKU) en Mechanisch Mime-maker en installatiebouwer Jurriaan de Vos (AHK).

Aircilla, een zwerm van klank

Aircilla is een kinetische installatie waarmee het publiek wordt ondergedompeld in een ‘zwerm van klank’. De installatie bestaat uit grofweg 250 hangende keramische klankobjecten die in beweging worden gezet door een groot mechaniek. De klankobjecten bewegen golvend en slingerend, daardoor botsen zij tegen elkaar en maken daarmee geluid. Door de snelheid en het mechaniek van de installatie zorgvuldig af te stellen kan de klank op een subtiele manier de ruimte in worden gestuurd.

De klankobjecten hebben, omdat ze handgemaakt zijn, stuk voor stuk een eigen manier van bewegen. Elk voorwerp schommelt op een andere frequentie, draait anders, en klinkt anders. Dit maakt dat bij de testopstelling elke toeschouwer tot nu toe vol spanning en fascinatie heeft gekeken naar hoe elke beweging van de installatie zich vertaalt in klank. Het spel van nét wel of nét niet elkaar raken en het synchroon of asynchroon bewegen van de klankobjecten is spannend en intrigerend om naar te kijken. 

Gemma Luz Bosch

Gemma onderzoekt en gebruikt geluiden die normaliter niet in muziek thuis horen. Door dit onderzoek is zij haar eigen instrumenten gaan ontwikkelen zoals klei-fluiten, electromagnetische microfoons, gipsen onderdelen en nog veel meer. Met deze instrumenten en muzikale objecten creëert zij live soundscapes.

Naast improvisatie geeft ze vorm en structuur aan geluid door componeren. In haar performances nodigt ze het publiek uit na te denken over de relatie tussen geluid en muziek.

Meer over Gemma >

Jurriaan de Vos

Jurriaan is een bouwer, een maker en vooral een speler. Of dat nou in het theater is, met materialen, met muziek, met zijn lijf of met taal, hij moet en zal spelen met alles dat hij tegenkomt. Een nieuwsgierig aagje, een knutselaar, een onderzoeker van dingen en gedachten. Soms een mimer, soms een schrijver of muzikant. Soms een computertechnicus, of decorbouwer.

Als maker is Jurriaan gefascineerd door kinetische werken en het transformeren van ruimtes. ‘Het landschap’ en de relatie tussen mens, natuur en machine zijn daarbij belangrijke inspiratiebronnen.

Meer over Jurriaan >

Wij wensen Gemma en Jurriaan heel veel succes bij het ontwikkelen van hun installatie en kijken met veel plezier uit naar de tentoonstelling!