.inner.maininner {margin-top: 7px;} Keep an Eye Masterclass grappen schrijven en timing onder leiding van Hans Sibbel| Keep an Eye Foundation Keep an Eye Masterclass grappen schrijven en timing onder leiding van Hans Sibbel

Keep an Eye Masterclass grappen schrijven en timing onder leiding van Hans Sibbel

09-03-2021
De halve-finalisten van het Amsterdams Kleinkunst Festival kijken er naar uit om hun eigen nieuwe materiaal door te lopen met een grootheid als Hans Sibbel. Voor de eerste keer geeft Hans een schrijf-masterclass aan de zes halve-finalisten van het concours om de AKF Sonneveldprijs.

Volg het Kleinkunst Festival:
 < TERUG   VERDER>
Naar alle berichten > 


Je bent grappig, of je bent het niet...

Hoe schrijf je een grap? En nog belangrijker, hoe time je deze? Het schrijven van sterke grappen is een ambacht. En hoewel het makkelijk oogt - een artiest speelt vaak alsof de grap ter plekke wordt bedacht - zit er een structuur en een opbouw achter een goed geschreven grap.

Hans Sibbel ('Lebbis') geeft de zes halve-finalisten van het concours om de AKF Sonneveldprijs een masterclass grappen schrijven en timing. De deelnemers schrijven aan de hand van het nieuws van die week een serie grappen. In een ‘Dit was het nieuws’ setting worden de grappen getest en herschreven, totdat ze werken.

De masterclass vond vanwege de Corona-maatregelen online plaats. Bekijk hier het gezellige verslag!

Over Sibbel

Hans Sibbel maakte als Lebbis deel uit van het duo Lebbis en Jansen. Hans is opgegroeid in Amsterdam. Van 1990 tot 2006 maakte Hans Sibbel met Dolf Jansen verschillende theaterprogramma’s waaronder veel oudejaarsconferences. Daarnaast was hij redactielid van het TROS-programma 'Dit was het nieuws' en van 'De Cabarettafel' (onderdeel van het VARA-programma 'Kopspijkers' met presentator Jack Spijkerman).

Sinds 1993 is hij lid van de Comedytrain. In 2011 won hij met zijn show 'Branding' de Poelifinario.

Ga hier naar het Amsterdams Kleinkunst Festival >