.inner.maininner {margin-top: 7px;} Aan de slag om een goed liedje te schrijven| Keep an Eye Foundation Aan de slag om een goed liedje te schrijven

Aan de slag om een goed liedje te schrijven

26-03-2021
De halve-finalisten van het Amsterdams Kleinkunst Festival gaan weer aan de slag ter voorbereiding van de finale van de AKF Sonneveldprijs. Deze keer worden zij uitgedaagd door niemand minder dan Theo Nijland!

Volg het Kleinkunst Festival:
 < TERUG   VERDER>
Naar alle berichten > 


Keep an Eye Masterclass liedtekst schrijven en compositie door Theo Nijland

Wat is een goed liedje? Hoe schrijf je een originele liedtekst en wat is de rol van de muziek? Theo Nijland begeleidt de halve-finalisten bij het schrijven van een liedje. Hij geeft tips tijdens het maakproces. Daarna gaan ze één op één met hem aan het werk en krijgen ze de opdracht een nieuw lied te schrijven.

Vanwege de Coronamaatregelen vindt deze masterclass op 23 maart en 13 april besloten plaats.

Over Theo Nijland

Theo Nijland (1954) is componist, theatermaker, scenarist, schrijver, acteur en performer. Hij volgde een opleiding aan de Theaterschool van Amsterdam. In 1987 richtte hij met Coen van Vrijberghe de Coningh en Han Oldigs de muziekformatie The Shooting Party op. Voor hun lied 'Kaal' wonnen ze in 1995 de Annie M.G. Schmidtprijs. Na het plotseling overlijden van Coen van Vrijberghe de Coningh besloot Nijland om solo verder te gaan. Nijland maakt muziek voor film, theater, televisie, radio en nog veel meer. Ook werkte hij mee aan de muziek van onder meer Paul de Leeuw, Brigitte Kaandorp en Mathilde Santing. Hij maakte verschillende theatervoorstellingen waaronder 'Masterclass', de 2-persoonsmusical 'Mijn Leven Als Theo Nijland' en 'En de rest is onzin'. Voor die laatste voorstelling ontving Nijland in 2019 de Poelifinario, de VSCD-prijs voor het beste kleinkunst programma.

Keep an Eye masterclasses

Sinds 2018 werken we samen met het Amsterdams Kleinkunst Festival in een nieuwe serie masterclasses voor jong aanstormend talent. Tijdens deze intensieve masterclass-serie worden de kleinkunsttalenten op zowel artistiek- als zakelijk vlak begeleid. Met de samenwerking tussen de Keep an Eye Foundation en het Amsterdams Kleinkunst Festival wordt het masterclass programma geïntensiveerd en wordt de kwaliteit van de individuele deelnemers aan het concours verhoogd. Daarmee wordt ook de ontwikkeling van de kleinkunst in Nederland versterkt. De samenwerking vormt daarmee een belangrijke impuls voor de kleinkunstsector als geheel. Bovendien versterkt het Amsterdams Kleinkunst Festival hiermee de verbindende factor tussen de kunstvakopleidingen en de beroepspraktijk.

Bekijk hier de finalisten in 2019 onder leiding van Theo