Masterclass Theo Nijland zorgt voor nieuwe ontdekkingen bij de deelnemers

02-05-2021
De halve-finalisten van het Amsterdams Kleinkunst Festival zijn weer aan de slag gegaan ter voorbereiding van de finale van de AKF Sonneveldprijs. Deze keer werden zij uitgedaagd door niemand minder dan Theo Nijland!

Volg het Kleinkunst Festival:
 < TERUG   VERDER>
Naar alle berichten > 


Blijk ik opeens muzikaal te zijn, dat wist ik helemaal niet: toch leuk!

Farida Laan

Wat is een goed liedje? Hoe schrijf je een originele liedtekst en wat is de rol van de muziek? Afgelopen tijd werkten de deelnemers in het oh zo piepfijne Theatercafe Mascini op de Zeedijk in Amsterdam met Theo Nijland aan een liedje of tekst uit hun voorstelling.

AKF: 'We zijn het huis van en voor talent. Op weg naar de finales eind juni creëert AKF een omgeving waarin de talenten kunnen experimenteren en zich ontwikkelen.
 AKF organiseert in samenwerking met Keep an Eye masterclasses en iedere deelnemer wordt begeleid door een regisseur/coach!'

Bekijk hier het videoverslag

Over Theo Nijland

Theo Nijland (1954) is componist, theatermaker, scenarist, schrijver, acteur en performer. Hij volgde een opleiding aan de Theaterschool van Amsterdam. In 1987 richtte hij met Coen van Vrijberghe de Coningh en Han Oldigs de muziekformatie The Shooting Party op. Voor hun lied 'Kaal' wonnen ze in 1995 de Annie M.G. Schmidtprijs. Na het plotseling overlijden van Coen van Vrijberghe de Coningh besloot Nijland om solo verder te gaan. Nijland maakt muziek voor film, theater, televisie, radio en nog veel meer. Ook werkte hij mee aan de muziek van onder meer Paul de Leeuw, Brigitte Kaandorp en Mathilde Santing. Hij maakte verschillende theatervoorstellingen waaronder 'Masterclass', de 2-persoonsmusical 'Mijn Leven Als Theo Nijland' en 'En de rest is onzin'. Voor die laatste voorstelling ontving Nijland in 2019 de Poelifinario, de VSCD-prijs voor het beste kleinkunst programma.

Keep an Eye masterclasses

Sinds 2018 werken we samen met het Amsterdams Kleinkunst Festival in een nieuwe serie masterclasses voor jong aanstormend talent. Tijdens deze intensieve masterclass-serie worden de kleinkunsttalenten op zowel artistiek- als zakelijk vlak begeleid. Met de samenwerking tussen de Keep an Eye Foundation en het Amsterdams Kleinkunst Festival wordt het masterclass programma geïntensiveerd en wordt de kwaliteit van de individuele deelnemers aan het concours verhoogd. Daarmee wordt ook de ontwikkeling van de kleinkunst in Nederland versterkt. De samenwerking vormt daarmee een belangrijke impuls voor de kleinkunstsector als geheel. Bovendien versterkt het Amsterdams Kleinkunst Festival hiermee de verbindende factor tussen de kunstvakopleidingen en de beroepspraktijk.

Grand finales in de Kleine Komedie op 28, 29 en 30 juni!

Hier blijf je op de hoogte >