.inner.maininner {margin-top: 7px;} Masterclass 'Sensitive Activism' door beeldend kunstenaar Claudy Jongstra| Keep an Eye Foundation Masterclass 'Sensitive Activism' door beeldend kunstenaar Claudy Jongstra

Masterclass 'Sensitive Activism' door beeldend kunstenaar Claudy Jongstra

04-05-2021
Keep an Eye steunt de studenten van de afdeling Textile & Fashion van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten Den Haag niet alleen met de Fasionshow en de Textile & Fashion Award (voor afstudeerders) die jaarlijks wordt uitgereikt. Maar ook door het jaar heen met lezingen en masterclasses die de studenten net dat extra beetje inspiratie en richting kunnen geven om hun eigen pad nog mooier te bewandelen! 

Volg de Fashion Show: 
< TERUG   VERDER>
NAAR ALLE BERICHTEN >


Werken in de natuur gaf me een nieuw perspectief van leegte, ik weef tussen te takken door

Op 29 maart en 1 april vond de workshop van Claudy Jongstra plaats, De studenten van de opleiding Textile & Fashion van de KABK reisden naar Spannum en De Kreake in Húns in Friesland om Claudy aan het werk te zien en zelf ook de handen uit de mouwen te steken!

Ze hebben nauw samengewerkt met Claudy en haar team om te leren van hun manier van werken, over het laten groeien en bloeien van planten om mee te verven. Hoe je heel voorzichtig verschillende types wol moet behandelen, over handmatig spinnen en hoe je intuïtief te werk kan gaan met al deze materialen. Een alles omvattende ervaring om de balans tussen onze aarde en de tijd te herstellen.

De studenten omschreven de workshop als inspirerend en hands-on, samen aan het werk in en met de natuur. Er werden prachtige persoonlijke ontdekkingen gedaan en Claudy heeft laten zien hoe iedereen zich weer opnieuw kon verbinden met de oorsprong van hun passie en hun materialen. 

‘Plotseling herinnerde ik me dat het mijn moeder was, die mij aanmoedigde met textiel te werken.’

Ik begon me mijn eigen inheemse gewoonten te herinneren

Claudy Jongstra is veel tegelijk: beeldend kunstenaar, herder, boerin en activist. Haar sculpturale werken gaan de wereld over en hebben een volstrekt eigen signatuur. Door terug te gaan naar de oorsprong van wol, weven en kleur, laat Jongstra haar publiek nadenken over de wisselwerking tussen mens en natuur. 


'You cannot understand nature without becoming a part of it. You have to connect to get a sense of the rhythm, of the seasons.' – Claudy Jongstra