The Records in beweging: de Tour van 2021

12-05-2021
Na een succesvolle pilot-editie van The Records on Tour mogen de bands die de afgelopen editie van The Records in Concert hun album hebben gepresenteerd officieel On Tour langs maar liefst 8 grote Nederlandse jazzpodia- en festivals!

Volg The Records: 
< TERUG   VERDER >   
NAAR ALLE BERICHTEN >


Een vliegende start 

Voor het tweede jaar op een rij is het prijzenpakket van de winnaars van The Records in Concert uitgebreid. Naast een bedrag € 10.000,- voor het realiseren van een eigen album, krijgen de winnaars aansluitend aan de release van hun album een achttal optredens aangeboden!
In samenwerking met de Vereniging Nederlandse Jazzpodia en Jazzfestivals (VNJJ) kunnen de aangesloten podia zich inschrijven op concerten door de drie winnende bands. En krijgen zij 50% van de gages van de musici door de Keep an Eye Foundation gesponsord.
Op die manier is het risico voor de zaal kleiner en wordt het eenvoudiger voor deze jonge jazzcats om op de mooiste jazzpodia van het land te spelen! Van het Bimhuis in Amsterdam tot Jazz in Duketown in Den Bosch en van TivoliVredenburg in Utrecht tot Trommel in Aartswoud. Elke windrichting komt voorbij!
Los van deze bijzondere optredens wordt de bands ook nog een speciaal coaching-traject aangeboden waarbij zij hun zakelijke en professionele skills weer naar een hoger niveau kunnen tillen. Op deze manier krijgt hun carrière echt een vliegende start.

Houd deze website in de gaten voor de laatste Corona-updates rondom het speelschema >

Naast de Keep an Eye Foundation wordt dit project tevens gesubsidieerd door het Fonds Podiumkunsten, het Prins Bernhard Cultuurfonds en de J.C.P. Stichting.

And the winners are ...

Deze drie bands die afgelopen december hun gloednieuwe album presenteerden tijdens The Records in Concert zullen dit jaar onderdeel uitmaken van The Records on Tour!

SMANDEM.

SMANDEM. op YouTube
SMANDEM. Live @ Records in Concert

De Amsterdamse band SMANDEM. laat zien dat een ongelooflijke set skills en een open aanpak een energieke vervaging van genre-grenzen kan creëren. Geïnspireerd door niemand minder dan Herbie Hancock, Christian Scott en Wayne Shorter, maar ook door Travis Scott en Drake, produceert het viertal een sound die diep geworteld ligt in de jazz- traditie, maar zich niet laat beperken door stijlgrenzen of formele etiketten. Met een sterke vriendschap als basis vloeit hun dynamische liveshow moeiteloos over van zoete harmonieën naar kleurrijke mixen van diepe ritmes en stoere improvisaties.

Idema/Serierse Quartet

Idema/Serierse op YouTube
Idema/Serierse Quartet Live @ Records in Concert

In dit kwartet gaan Gijs Idema en Anna Serierse op zoek naar nieuwe manieren om zang en gitaar te combineren. Gekeken vanuit een meer klank-gebaseerd oogpunt streven ze naar een unieke menging van deze twee instrumenten, ondersteund door de sterke basis van Cas Jiskoot op de contrabas en Tim Hennekes op drums. Het kwartet werd eerder omschreven als een eenheid die schildert in brede stroken, met een sterk gevoel voor vrijheid, melodie, ritme en vorm. Het kwartet speelt al enkele jaren samen en speelde onder andere in het Bimhuis, op Jazzfest en het Grachtenfestival. Afzonderlijk van elkaar wonnen ze ondermeer de Expression of Art Award, Keep an Eye Outstanding Talent Award en de Stichting Jazztalent Award.

Sam Newbould Quintet

Sam Newbould op YouTube
Sam Newbould Live @ Records in Concert

Het Sam Newbould Quintet is een prijswinnend ensemble gebaseerd in Amsterdam. De band telt een uitmuntende opstelling aan internationale musici, onder leiding van saxofonist Sam Newbould. Invloeden van Radiohead, Wayne Shorter, Engelse volksmuziek, en 20e-eeuwse klassieke muziek worden samengebracht tot een mix van emotieve melodieën, weelderige harmonie en de energie van progressieve rock.

Over de VNJJ

De branchevereniging VNJJ - Vereniging Nederlandse Jazzpodia en Jazzfestivals - werd in 1996 opgericht (toen nog VIP geheten) als ledenorganisatie voor Nederlandse jazzpodia. De VNJJ is belangenbehartiger en ondersteuner van Nederlandse jazzpodia en jazzfestivals. Centraal staat het verstevigen van gezonde- en dynamische verbindingen in de sector. Hiermee wordt de driehoek promoters (podia, festivals, clubs, muziekcafés), muzikanten, en publiek bedoeld. De leden variëren van grote professionele podia en festivals tot kleinere jazz organisaties en door vrijwilligers gerunde initiatieven.