Masterclass regie voor kleinkunstenaars

08-06-2021
Het is natuurlijk ook spannend om je eigen nieuwe materiaal te spelen voor een grootheid als Wimie Wilhelm, die haar mening niet onder stoelen of banken steekt. Voor het derde jaar op rij gaf Wimie Wilhelm een masterclass regie aan de zes halve-finalisten van het concours om de AKF Sonneveldprijs. Normaal in afzondering met elkaar op het eiland Texel, nu in de beslotenheid van een klein maar fijn theater in Amsterdam!

 Volg het Kleinkunst Festival:
< TERUG   VERDER>
Naar alle berichten > 


Waarom werkt iets (niet)?

In Wimie's goede handen

Wimie Wilhelm ging twee dagen lang aan het werk met het eigen materiaal van de halve-finalisten. De masterclass vond op zaterdag 15 en zondag 16 mei besloten plaats in Theater Mascini op de Zeedijk in Amsterdam.

Wat wil je eigenlijk vertellen en wat is daarvoor de beste manier? Vragen als ‘Hoe kan het dat de grap niet meer valt?’ en ‘Waarom komt mijn programma traag op gang?’ tot ‘Hoe maak ik een vlotte overgang tussen het zingen van een lied en het vertellen van een verhaal?’ worden besproken en uitgewerkt. Zonder een blad voor de mond te nemen ging Wimie op zoek naar oplossingen.

Reactie van Ramon Charter: “Ze gaat op zoek naar waar ik het spannend vind en ik vertrouw haar ook daarin”

Volg het verloop van de masterclass in deze film!

Dit is Wimie Wilhelm 


Wimie Wilhelm acteert, regisseert en maakt cabaret. Naast het maken van haar eigen cabaretvoorstellingen, regisseert ze onder meer Brigitte Kaandorp, Rayen Panday en Martijn Kardol. Daarnaast speelde ze bij het Noord Nederlands Toneel, muziektheatergezelschap Orkater en was ze te zien in verschillende televisieseries.