Zomerproject 2021: Jong Metropole kijkt over de grenzen

12-06-2021
Jong Metropole is een unieke samenwerking tussen het N.J.O. (Nationaal Jeugd Orkest), het N.J.J.O. (Nationaal Jeugd Jazz Orkest) en het Metropole Orkest. In Jong Metropole wordt het beste van verschillende muziekwerelden bij elkaar gebracht. Het excellente spel uit de klassieke strijkerstraditie met swing, improvisatie en timing vanuit de jazztraditie.

Volg Jong Metropole: 
< TERUG   VERDER >
NAAR ALLE BERICHTEN >


Jonge honden (avon)toeren tot aan Berlijn toe

Jong Metropole toert deze zomer door Nederland én doet het festival Young Euro Classic in Berlijn aan met een symfonisch jazz- & popprogramma. Dit doet het orkest, bestaande uit conservatoriumstudenten uit zowel de jazz als de klassieke hoek, onder leiding van dirigent, componist, arrangeur en pianist Jochen Neuffer, voor wie Berlijn zijn thuisbasis is. Multitalent op de sax Kika Sprangers treedt op als solist met Jong Metropole: een mooie combinatie aangezien Sprangers zelf deelnam als aanvoerder van de saxofoonsectie tijdens de allereerste editie van het orkest in 2015.

Op het programma staat onder andere het speciaal voor Jong Metropole en Kika Sprangers gecomponeerde werk Reunion van Damiano Pascarelli. Deze jonge componist, arrangeur en dirigent won de Rogier van Otterloo Award in 2019, waardoor hij les kon nemen bij Vince Mendoza in Los Angeles en in Coronalockdown deze compositie-opdracht schreef.

Dirigent Jochen Neuffer Dirigent Jochen Neuffer

Een deel van het programma 


Dirigent: Jochen Neuffer

Damiano Pascarelli: Reunion

Diverse werken en arrangementen van ondermeer Jochen Neuffer

De optredens van Jong Metropole vinden plaats onder andere tijdens de NJO Muziekzomer Gelderland en Young Euro Classic in Berlijn op 6, 7, 8 & 10 augustus 2021

Hier vind je alle informatie over de concerten >

Dit is Jong Metropole