Over design: 'Boost your business man!'

08-07-2021
Sinds een aantal jaren werkt Keep an Eye samen met de Dutch Design Foundation en de Dutch Design Awards. Keep an Eye reikt in samenwerking met hen jaarlijks drie Design Talent Grants uit aan jong veelbelovend talent, maar maakt ook masterclasses mogelijk. Hier vind je een verslag van de masterclass van 2020.
Foto's Max Kneefel Foto's Max Kneefel

Volg de Young Desigers (Grant):
< TERUG  VERDER >
NAAR ALLE BERICHTEN >


De 'business' stond centraal!

Masterclassprogramma Boost Your Business - Dutch Design Foundation

Om ontwerpers nieuwe inspiratie en kennis te bieden organiseerde de Dutch Design Foundation samen met Keep an Eye het afgelopen jaar een serie masterclasses. De ‘business’ stond hierbij centraal.

Ver weg maar toch dichtbij

Vijfentwintig deelnemers vanuit verschillende designvelden en met verschillen in werkervaring hebben deelgenomen aan het programma. Waar nog lang werd gehoopt op een fysiek masterclassprogramma, moest zoals bij veel initiatieven al snel worden geschakeld naar ZOOM-sessies.
Bij de eerste inspiratiesessie (in oktober 2020) hebben de deelnemers kunnen luisteren naar de uitgebreide en persoonlijke verhalen van Kiki van Eijk. Zij is een gerenommeerd designer, met werk dat speels, kleurrijk, lyrisch en persoonlijk is. Haar werk kenmerkt zich door meesterlijk vakmanschap.

Daarna kwamen ook de bijzondere verhalen aan bod van Golnar Roshan. Werkzaam bij Rive Roshan, bekend om werk op het raakvlak van product-, interieur en grafisch ontwerp. Zij bewegen zich vaak tussen kunst en design.

Ondanks de wat vreemde en nieuwe vorm van een dergelijke masterclass waren de reacties erg positief! Het was bijzonder hoe beide ontwerpers persoonlijke verhalen deelden, uit eigen ervaring tips konden geven en veel wilden delen. En dat het, ondanks de digitale vorm, toch voelde alsof iedereen bij elkaar was!

Kort maar krachtig

Voor de tweede masterclass kregen de deelnemers een voorbereidingsopdracht van de erkende top-professionele keynote spreker Paul Hughes. 'Beschrijf jezelf en je studio in één zin'.  
De ochtend stond in het teken van Paul en zijn verhaal. Een charismatische man met heel veel ervaring binnen alle facetten van het designveld tot de corporate wereld. Paul was streng (zo hoorden wij..), maar hielp de deelnemers goed op weg om tot de ultieme one-liner te komen. 
Vol energie gingen de deelnemers na deze dag aan de slag om met de lessen van Paul verder te gaan.

Coaching op maat

Alsof dit alles nog niet voor genoeg inspiratie heeft gezorgd, kregen de deelnemers in de periode van december 2020 tot en met maart 2021 ook persoonlijke coaching van een coach die voor hen op maat is uitgezocht. Resultaat is dat meerdere deelnemers hier geen genoeg van konden krijgen en op eigen initiatief ook ná de masterclass doorgaan met de coaching. Hoewel het jammer blijft dat het geheel niet live heeft kunnen plaatsvinden, heeft de eindpresentatie in de studio alsnog een mooi beeld opgeleverd en waren de reacties van de deelnemers enthousiast!
Op naar de volgende, hopelijk in levenden lijve, editie!