Wonderfeel ná Corona: Wonderfeest!

20-07-2021
De weg er naartoe was lang, maar wat was het genieten bij 'Coronaslank' Wonderfeel 2021. Wonderfeel was blij dat iedereen zich drie dagen lang mocht wentelen in muziek, zonlicht en natuur. Ze zweven nog steeds door de energie en positiviteit die ze van jullie ontvangen hebben. Hier wat recensies en de winnaars van de Keep an Eye Productieprijzen. Tot volgend jaar!

Volg Festival Wonderfeel
< TERUG   VERDER>
NAAR ALLE BERICHTEN >


Wonderfeel ging door!

Op het prachtige natuurterrein van Schaep en Burgh in 's Graveland, met eindelijk wat echte zomerse temperaturen, werden de bezoekers getrakteerd op ruim 200 concerten en een handvol dichters. Onderdeel van het programma dit jaar waren niet één, maar twee winnaars van de Keep an Eye Productieprijs.

Het concert van Akim Moiseenkov kon vorig jaar vanwege de pandemie helaas niet plaatsvinden, dus dat werd dit jaar ingehaald.
Wat is waarheid? Hoe kom je daar achter? En als je erachter bent, wil je er dan ook aan? Het zijn vragen die Akim Moiseenkov – winnaar van de Keep an Eye Productieprijs 2019 – niet alleen stelt, maar die ook op hemzelf betrekking hebben. Want is hij componist, uitvinder van rare muziekinstrumenten, zanger of performer? Of de eigenzinnige die Beethovens strijkersmuziek op synthesizer speelde?
Misschien wil hij spelen met muzikale rituelen, of alleen maar zingen over de liefde. Niets is zeker. De luisteraar moet falsifiëren, verifiëren en consolideren.

Ook de winnaar van de Keep an Eye Productieprijs 2020 – Celia Swart – presenteerde haar werk. Haar multimediaproductie When we face… draait om isolatie en eenzaamheid. Het Lip Stick Percussion Duo verklankt enerzijds de geborgenheid, anderzijds de beklemming daarvan. Het contact tussen die uitersten wordt online gelegd. Een offline ontmoeting behoort tot de mogelijkheden. Maar of die soelaas zal bieden…?

Kortom – genoeg te beleven afgelopen weekend op Wonderfeel! “Het gros van de bezoekers trok huiswaarts met - zoals een van hen het uitdrukte - een muzikaal kalverliefdegevoel.” (NRC) “Een paradijs, een ontsnapping.” (TROUW)

  Wonderfeel in de pers

 ► NRC ⭐⭐⭐⭐:
‘In een tijd van algoritmes die ons op internet slechts meer van hetzelfde voorschotelen, onderscheidt het festival zich al jaren door een uitgekiende vermenging van herkenning en ontdekking.’

► De Volkskrant ⭐⭐⭐⭐:
‘Alles klopt op Wonderfeel, van de gesmeerde organisatie tot het hoge niveau van de artiesten. Het mooiste aan het klassiekemuziekfestival is de uiteenlopende programmering, van de klassieke top-100 tot vergeten componisten.’

► Trouw:
‘Op het klassieke muziekfestival Wonderfeel valt alle stress van je af. Topuitvoeringen in een idyllisch kader, wat wil een mens in crisistijd nog meer?’

► De Gooi- en Eemlander:
‘Onverminderd genieten bij corona-editie festival Wonderfeel’

 

Hier een paar napretmomentjes

En de aftermovie!