Photography Stipendia: Wie wordt de nieuwe Erwin Olaf?

27-07-2021
Ja, het is alweer bijna zo ver! Op 10 september gaat Keep an Eye drie fotografie stipendia uitreiken. De Keep an Eye Photography stipendia zijn bedoeld om afgestudeerden (bij de Hoge School voor de Kunsten Utrecht), die met het medium fotografie werken, direct na het afstuderen ondersteuning te bieden.
Foto: Marija Prosheva Foto: Marija Prosheva

Volg de HKU Photography Stipendia
< TERUG   VERDER >
NAAR ALLE BERICHTEN >


Profileer je als maker

De stipendia dragen op deze manier bij aan de profilering als maker/beginnend kunstenaar en maken het mogelijk voor de pas afgestudeerden om zich (met behulp van coaching) te nestelen in de praktijk van een passend werkveld.

De Stipendia zijn niet alleen voor afstudeerders van de studierichting Photography bij HKU Media, maar ook voor studenten van Fine Art van de HKU die zich inhoudelijk met het medium fotografie bezig houden. De winnaars ontvangen een geldbedrag van € 10.000,- waarvan € 2.500,- gereserveerd is voor coaching. 

De jury bestond in 2021 uit Roy Cremers (oprichter van crowdfundingplatform Voordekunst), Mariama Attah (redacteur en curator fotografie) en Sêma Bekirovic (kunstenaar).

Een vijftal coaches wordt aangesteld om afgestudeerden zowel artistiek inhoudelijk, als op het vlak van ondernemerschap en strategisch plannen te begeleiden.

Het mooie is dat er ook een tentoonstelling te zien zal zijn

De expositie van de drie winnaars van het afgelopen jaar én van de nieuwe genomineerden is te bezichtigen in Fotodok van woensdag 8 tot en met 12 september. Deze expositie is vrij toegankelijk.
Maar reserveer hier van tevoren wel even een plekje >


Alvast meer fotografie bekijken? 

Deze zomer is tot en met 29 augustus het Fotofestival Naarden te bezoeken op heel veel bijzondere locaties in het oude vestingstadje Naarden.
Parallel hieraan is het Off Festival waar heel veel jong talent valt te ontdekken. Het laagdrempelige en gratis toegankelijke kleine broertje dat je tegenkomt in winkels, restaurants, in conceptstores of op buitenlocaties. Dit jaar ligt het accent op jong talent dat recent van een fotoschool komt, aangevuld met oude rotten in het vak en lokale sterren.

In onze eigen Galerie Pouloeuff in Naarden Vesting hebben de drie stipendia-winnaars van vorig jaar een expositie ingericht speciaal voor het Off Festival. Neem een kijkje op de website of kom langs!