Femke Koppe wint eerste Animation Talent Award

12-10-2021
Op het hoofdpodium van Playgrounds Blend is op donderdag 7 oktober de eerste Animation Talent Award uitgereikt aan Femke Koppe. Uit handen van Anna Ginsburg (filmregisseur) ontving Femke de Award en de cheque.

Volg de Animation Talents:
< TERUG   VERDER>
Naar alle berichten > 


Kinderen hebben een erg fijne fantasie

De Award is een stimuleringsprijs voor een recent afgestudeerd animatietalent van de éénjarige Masteropleiding Animation. De winnaar krijgt een ontwikkelbudget van € 5000,- om een project een stap verder te brengen. De award is een initiatief van St. Joost School of Art & Design en wordt door Keep an Eye mogelijk gemaakt.

Animaties voor basisschoolleerlingen

Femke richt haar ontwerpen (en illustraties) op een jonge doelgroep: leerlingen in de onderbouw van de basisschool.

Ze zegt zelf: 'kinderen hebben een erg fijne fantasie, kijken anders naar de wereld en dat vind ik als beeldmaker verrassend.'

Met een combinatie van animatie, illustratie en storytelling draagt ze bij aan het bespreekbaar maken van moeilijke situaties in het leven van kinderen. Als afstudeerproject ontwikkelde ze een animatiefilm over seksueel misbruik.
Deze film is de eerste film in een pakket voor basisscholen met een serie animaties en prentenboeken: per thema een set. Ieder onderwerp krijgt een eigen kleurenpalet. Femke’s werk is herkenbaar aan het gebruik van zachte kleuren en minimalistische composities.

Met het ontwikkelbudget gaat Femke op zoek naar partners en netwerk waarmee een volgende film ontwikkeld kan worden en wil ze graag expertise aanhaken om de gevoeligheid van de onderwerpen op passende wijze in beeld te brengen voor de jonge doelgroep.