Ketija Ringa-Karahona (Jong Metropole) wint Keep an Eye Outstanding Talent Award 2021

03-11-2021
Jong Metropole betrad het podium met Higher Ground, naar een soulhit van Michelle David. Michelle David is een van de beste artiesten van Nederland. Met een mix van gospel, soul, funk, Afrobeat en jazz verovert ze podia in Nederland, Duitsland en Frankrijk. Gisteren werd, tijdens het slotconcert (met Michelle als gastsolist) van dit jaar, deze zeer bijzondere Award uitgereikt!

Volg Jong Metropole: 
< TERUG   VERDER >
NAAR ALLE BERICHTEN >


Bedoeld voor het meest uitzonderlijke talent

Op dinsdag 2 november werd de Keep an Eye Outstanding Talent Award 2021 uitgereikt. Fluitiste Ketija Ringa-Karahona (23) ontving deze Award van de Keep an Eye Foundation. Zij ontving de Award, in de vorm van een sculptuur (en een geldbedrag van € 2.500,-), tijdens het laatste concert van de najaarstournee Higher Ground van Jong Metropole (lichting 2021) in Schouwburg Concertzaal Tilburg.

De speciale Outstanding Talent Award

Deze Award van Keep an Eye wordt jaarlijks uitgereikt aan de musicus met het meest uitzonderlijke talent binnen het orkest van Jong Metropole. 

Dat kan de beste solist zijn, maar de winnaar kan ook op een ander gebied ‘outstanding’ zijn. De Keep an Eye Outstanding Talent Award is onderdeel van Jong Metropole, een samenwerking tussen het Nationaal Jeugd Orkest (NJO), het Nationaal Jeugd Jazz Orkest (NJJO) en het Metropole Orkest, waarin de meest talentvolle jonge musici van dit moment deelnemen. In Jong Metropole komen de werelden van de jazz en klassieke muziek samen.

Ketija Ringa-Karahona heeft zich tijdens Jong Metropole 2021 het meest onderscheiden binnen en buiten het orkest en ontving daarom de Award. Het prijzengeld stelt haar in staat verder te werken aan haar muzikale ontwikkeling door specifieke lessen of masterclasses te volgen.
Ketija reageerde totaal verrast over de prijs: ‘Het is zo’n geweldige ervaring om in dit orkest te spelen. Dat alleen al is een enorme kans. Ik zag dit niet aankomen en ben enorm blij met de prijs, alhoewel ik ieder lid van het Jong Metropole deze prijs zou gunnen!’

De jury over Ketija

De jury, bestaande uit dirigenten Jochen Neuffer en Ansgar Striepens en de artistieke leiding van het Metropole Orkest, Nationaal Jeugd Jazz orkest en het Nationaal Jeugd Orkest, was unaniem in haar oordeel om Ketija voor te dragen.

‘Improviseren op dit niveau met een instrument dat niet zo gangbaar is als jazz solo-instrument is heel bijzonder,’ aldus de jury. ‘Haar laid back timing is prachtig en haar keuze van de noten is spot on. Daarbij heeft ze verbindende kwaliteiten in een nog altijd door mannen gedomineerde jazzwereld laten zien, waarmee ze een rolmodel is voor vrouwelijke jongere fluitisten die hun eerste stappen zetten in improvisatie. Ketija is daarmee een fantastisch voorbeeld van waar het Jong Metropole voor staat: een brug slaan tussen klassiek en jazz, van interpretatie naar improvisatie en ontwikkeling van professioneel musicus naar een persoon in een sociale omgeving.’

Bekijk alle foto's van deze spetterende avond

En hier nog even de trailer van de concerttour