Spot op the Youngsters! Go Tango ... go!

01-12-2021
Wat hebben wij het afgelopen weekend genoten van een fantastisch concert van onze jongste talentjes! Een orkest samengesteld uit leerlingen van de Sweelinck Academie en het Junior Jazz College (beide jeugdopleidingen van het Conservatorium van Amsterdam) brachten onder leiding van Emma Breedveld een Tango programma.

Volg the Youngsters:
< TERUG   VERDER>
Naar alle berichten >


Tango kan natuurlijk niet zonder een zeer speciale special guest

Daarnaast dansten vijf studenten van de jeugdopleiding van de Academie voor Theater en Dans een aantal eigen choreografieën bij deze stukken. Bovendien was Carel Kraayenhof de special guest die de middag helemaal compleet maakte.

Emma Breedveld leidde niet alleen de afgelopen maanden het orkest, maar gaf tijdens het concert tevens achtergrondinformatie over de tango. Ook Carel Kraayenhof vertelde uitgebreid over zijn kennismaking met en liefde voor de bandoneon.

De deelnemende musici werden daarnaast ook zelf geïnterviewd door ‘oud-jong-talenten’ over het project. Voor de klassieke studenten was het interessant om kennis te maken met de lossere manier van spelen van de jazzmusici en het improvisatie-element. Andersom was het voor de jazzleerlingen een goede les om meer van blad te lezen en voor het eerst met een echte dirigent te werken!

Het resultaat mocht er dan ook zeker wezen. Het werd een gevarieerd programma met zowel tranentrekkers (nét zoals bij de bruiloft van Máxima en Willem Alexander) als feestelijke up tempo stukken. Al met al een zeer feestelijke en inspirerende voorstelling!

Bekijk hier de foto's van het concert

Let's go tango!