Mijn ultieme droom? Kostuumontwerpster bij het Royal Opera House in Londen

23-02-2023
Haar kleurrijke en verfijnde ontwerpen vielen op tijdens de KABK Fashion Show. Maar na dat eindexamen in 2019 moest ontwerper Louise Hoving toch nadenken of ze wel verder wilde in de mode. “Pas in het theater kwam dat gevoel van magie los.”

Volg de rubriek 'Hoe is het nu met? >
NAAR ALLE BERICHTEN >


Het is al weer bijna een jaar geleden dat wij Louise spraken. Toch zijn wij haar niet vergeten en willen wij je haar verhaal van toen niet onthouden.

“De fashionshows van de KABK waren echt fantastisch. Met z’n allen werkten we naar dat hoogtepunt toe. Samen deel je dezelfde emoties en enthousiasme. Dat geeft zo’n kick. Ik zou het zo weer willen doen.”Verhaal

“Ik hou heel erg van mode en textiel maar ik dacht ook altijd: is dit echt de richting waar ik naartoe wil? Na mijn afstuderen ben ik een maand bij mijn ouders gaan wonen om te bedenken wat ik echt wilde. Kostuumdesign zat altijd in m’n gedachten, dus zocht ik naar een theater waar ik als stagiair ervaring op kon doen. Ik heb toen een jaar bij het Nationale Theater in Den Haag gewerkt. Daar ervaarde ik voor het eerst dat gevoel van magie – de karakters, fictie of non-fictie, komen tot leven door jouw ontwerpen.”

Snelle wereld

“In de mode moet je altijd on top blijven. Je hebt de show én weer door. Natuurlijk werk je in de theaterwereld ook superhard, je hebt geen jaren de tijd om aan een productie te werken, toch voel ik minder druk bij kostuumdesign. Het theater volgt z’n eigen verhaal. Dat hoeft niet altijd actueel te zijn. Het kan ook een klassiek stuk zijn dat door eigen interpretatie weer helemaal tot de verbeelding spreekt.”

Theaterwalhalla

“In Londen heb je het hele scala aan alles wat er bestaat binnen de theaterwereld. Van enorme commerciële producties op West End tot de kleine, artistieke producties. Het is voor mij logisch om hier de komende tijd werkervaring op te doen. Zo ontdek ik hoe het werkveld werkt en kan ik snel meedraaien. Het is stapje bij stapje jezelf meer bekend maken in de theaterwereld. Mijn ultieme droom? Kostuumontwerpster bij het Royal Opera House in Londen.”