Beeldende kunst / Museum IJsselstein
Home » Projecten » Beeldende kunst / Museum IJsselstein

Beeldende kunst / Museum IJsselstein

Vanaf 2015

Wat is er aan de hand bij MIJ? Dat is eenvoudig te beantwoorden: de jaarlijkse overzichtsexpositie van Galerie Pouloeuff. En mij staat dus niet voor mij, maar voor Museum IJsselstein.

'Echt beroemd ben je pas als je schilderijen uit een museum worden gestolen.' - Toon Verhoeven

Volg MIJ: VIA GALERIE POULOEUFF >


< VORIG PROJECTVOLGEND PROJECT >

 WAT ANDEREN ZEGGEN:
• Breng de kunst in het leven en leven in de kunst
• Als ik vraag één vrouwelijke kunstenaar te noemen is de zaal stil
• Het is onvermijdelijk dat er een internationale doorbraak komt
• Er moet ook tijd zijn om dingen te laten mislukken 


Exposeren in een museum ... Soms moet je wel eens een beetje geluk hebben. Door ons uitgebreide netwerk van kunstenaars en hun 'aanhang' liepen wij daardoor aan tegen de mensen achter Museum IJsselstein. En samen kwamen wij op het idee om tot een overzichtsexpositie van Pouloeuff-exposanten te komen.
Het resultaat daarvan is een samenwerking met dit museum, waar in het voorjaar van 2015 de eerste (van een jaarlijkse) overzichtstentoonstelling van het werk van Pouloeuff-exposanten plaatsvond. Met als subtitel 'Het beste uit .... van Galerie Pouloeuff'.

IMPRESSIE OPENING #1 >

Night at the museum; nou ja, over Museum IJsselstein

Van de website van Museum IJsselstein:

Museum IJsselstein is een open huis vol verhalen. Over ridders en kastelen, over hedendaagse vormgeving en oude ambachten, over actuele kunsten en eeuwenoude schilderijen. Laat je leiden door een vaste opstelling waarin de nadruk ligt op de geschiedenis van IJsselstein en laat je inspireren door de wisseltentoonstellingen waarin hedendaagse kunst en cultuur de boventoon voeren. Bij de uitgebreide tentoonstellingen worden bovendien sinds kort de historische en spannende locaties De Waag en de Kasteeltoren gebruikt en de zeer moderne bibliotheek De Poorter. Kom bij mij dwalen en laat je verrassen door onverwachte ontmoetingen.

Mét MIJ

MIJ vindt het belangrijk om een diversiteit aan kunstdisciplines te laten zien, maar ook een diversiteit aan kunstenaars, van lokale tot internationaal bekende kunstenaars, van gevestigde namen tot aanstormend talent. Om die reden werkt MIJ voor deze tentoonstelling samen met Galerie Pouloeuff uit Naarden. Galerie Pouloeuff is een platform en broedplaats voor jong artistiek talent dat zijn bijzondere aanleg laat zien op een professioneel podium. Museum IJsselstein en Galerie Pouloeuff hebben de intentie om elk jaar samen een tentoonstelling te maken.