Keep an Eye Filmacademie Festival 2013

Wednesday 26 June 2013 t/m Friday 5 July 2013
Eye, Amsterdam

Vanaf 26 juni, 17.00 uur de derde editie van het Keep an Eye Filmacademie Festival. Op 1 juli de Keep an Eye Relatiedag. Een dag voor de (internationale) pers en namen uit het vak.

De rol van Keep an Eye bij de film

Alle bijzonderheden hieronder...
Alle bijzonderheden hieronder...

Dankzij de bijdrage van de Keep an Eye Foundation, de afgelopen twee jaar, kon de Filmacademie het eindexamenfestival, naar een veel hoger en professioneler niveau tillen. De studenten konden hun 'meesterproef' op deze manier aan een veel groter publiek presenteren. Door plaats te bieden op de podia van het DeLaMar theater in 2011 en filmmuseum EYE in 2012 ontstond met recht een springplank naar het grote publiek, de professionele filmwereld en de pers.

In 2013 twee Festivals in een

Het Festival is in twee delen opgesplitst. De master graduation show omvat dit jaar films en installaties van de masterstudenten. Daarnaast verzorgt de curator van de tentoonstelling in samenwerking met de studenten een randprogramma dat bestaat uit lezingen en workshops van Nederlandse (en wellicht internationale) filmmakers. Bij de presentatie van de bachelor show zal de focus vooral liggen op de vertoningen van de eindexamenprojecten en de tentoonstelling van objecten die gemaakt zijn door studenten van de studierichting Production Design. Deze tentoonstelling vindt dit jaar voor de eerste keer plaats in Nachtlab Overhoeks (de voormalige Shell-toren).