De Keep an Eye Foundation, voor jong aanstormend talent

De Keep an Eye Foundation, voor jong aanstormend talent

Keep an Eye is een stichting, opgericht door een aantal particulieren die geloven in de voedende kracht van creativiteit en kunst. Niet alleen om daar als 'buitenstaander' van te genieten, maar vooral als uiting van de kunstenaar of muzikant zelf. Je hele wezen en creativiteit 'neerleggen' in beeld en/of geluid, daar gaat het om!'

Over podia en springplanken, zowel letterlijk als figuurlijk

https://www.keepaneye.nl/medewerkers.php

Ook op deze plaats • OVER ONS 
• HIGHLIGHTS • BACKSTAGE 
• PRINS BERNHARD CULTUURFONDS
SAMENWERKING 
 MEDEWERKERS


Keep an Eye bestaat dit jaar 10 jaar. Daar hebben wij al vast deze jubileumpagina's voor gemaakt. Neem een kijkje! >>>>

 

'Logica brengt je van A naar B. Verbeelding brengt je overal' - Albert Einstein

Als startend, creatief talent gezien worden en je talenten kunnen ontplooien ... daar gaat het om bij de Keep an Eye Foundation! Samen met toonaangevende opleidingen/instituten in heel Nederland en daarbuiten, ondersteunt Keep an Eye startende, (jonge) getalenteerde kunstenaars, designers, musici en andere artistiekelingen. Door hen een springplank of een podium te bieden naar het grote publiek. Keep an Eye hecht er aan om aan (al dan niet bestaande) projecten wezenlijk nieuwe elementen toe te voegen. Die stimulerend zijn voor deelnemers én publiek.
De stichting is onafhankelijk en heeft geen enkel commercieel belang.

Keep an Eye werkt op een duurzame manier (tenminste drie jaar) samen met de opleidingen en instituten. Gezamenlijk ontstaan er ideeën voor nieuwe of vernieuwde projecten, waarbij studenten en alumni in de schijnwerpers gezet worden. Door voor, letterlijk en figuurlijk, podia te zorgen waar zij zich presenteren.
Bij deze projecten is er veel aandacht voor begeleiding van de deelnemers, door middel van coaching, training, workshops en masterclasses.


  • Keep an Eye biedt samen met de partners competities, shows en festivals, maar heeft inmiddels ook de eigen Academy en stimuleert crossovers. Binnen competities werkt Keep an Eye altijd met een onafhankelijke jury uit het betreffende vakgebied.
  • Door de gezamenlijke inspanningen staan de studenten en alumni gelijk op professionele grote podia. Denk bijvoorbeeld aan filmmuseum Eye in Amsterdam, het Bimhuis en het Grachtenfestival in Amsterdam of de Electriciteitsfabriek in Den Haag.
  • De Keep an Eye Foundation selecteert zelf haar doelen en begeleidt de projecten van begin tot eind. Keep an Eye verstrekt geen individuele subsidies, met uitzondering van kleinschalige bijdragen binnen de crossovers. En in dat kader: de workshops van de Academy worden (voor iedereen) onder de kostprijs aangeboden.
     
  • Daarnaast is Keep an Eye in de loop van de jaren een aantal projecten gaan verdiepen door competities niet meer voor studenten van de opleidingen te organiseren, maar voor alumni van diezelfde opleidingen. Alumni die dus een paar jaar actief in de markt zijn, maar die nog een extra steuntje in de rug verdienen. Denk aan 'The Records' en aan de 'Design Talent Grant'. 

Wij hebben alvast een aantal highlights aangestipt

Méér highlights via de homepage of de nieuwsrubriek ...
Méér highlights via de homepage of de nieuwsrubriek ...

>>> NU VERSCHENEN >>> Het Keep an Eye Magjezien #2, dat met enige onregelmatigheid gaat verschijnen én de knipselkrant over Pouloeuff >>> MAGjeZIENenHOREN >   KNIPSELS >


> KEEP AN EYE ACADEMY
Voor zowel 'onze' studenten als de alumni vinden wij ondernemerschap een belangrijk aandachtspunt. Keep an Eye is daarom in 2017 gestart met de Keep an Eye Academy. Workshops die aansluiten op de behoeften van beginnende artistiekelingen. Bijvoorbeeld workshops over (online)marketing en een bedrijfsplan maken.

• Om de Academy verder in te vullen financiert Keep an Eye met ingang van 2018 jaarlijks een tweetal masterclasses binnen de opleidingen. Per jaar dus wisselend tussen de opleidingen verdeeld.

> GLOEDNIEUWE PRODUCTEN
Wij vinden het leuk om studenten soms eens uit te dagen. En geven hen dan een opdracht om bijvoorbeeld een product voor Keep an Eye te ontwikkelen. Zo onstond de nieuwe Keep an Eye Award en de Keep an Eye kledinglijn. Over nieuw gesproken: Keep an Eye steekt zichzelf zo nu en dan ook in het nieuw.

VOOR EEUWIGHEID
Waar mogelijk leggen wij projecten 'voor de eeuwigheid' vast. Denk met name aan de muziek. Zo ontstond bijvoorbeeld het Keep an Eye platenlabel. Met intussen een respectabel aantal (dubbel)-CD's.

• Naast muziek hebben wij ondermeer ook iets met fotografie. De combinatie goede muziek, perfecte foto's past dus prima in deze opsomming. Jong Metropole op tournee gevangen in foto's.

ACTIE EN REACTIE
Wij vinden het fijn om interactie te hebben met zowel de studenten als de opleidingen. Daarom doen wij hier op deze site en in de social media (meer dan 40.000 volgers inmiddels) uitgebreid verslag van onze projecten. En nodigen iedereen van harte uit daarop te reageren. Of om zich in te schrijven voor deelname. Neem contact met ons op.

• Als Nederlandse stichting hebben wij natuurlijk ook een plek op de rest van de wereld. Daarom onze Engelstalige pagina 'about Keep an Eye'.

MEER ONLINE
Een toevoeging op alle informatie op deze site zijn de Keep an Eye interviews. Echt leuke interviews (vers van de pers) met toppers uit het vak, juryleden, docenten en natuurlijk winnaars. Lees verder het Keep an Eye Magjezien en de knipselkrant van Pouloeuff. Sla verder de blogs over kunst in brede zin niet over.

ACADEMY >   AWARD >   KLEDINGLIJN >   PLATENLABEL >   INTERVIEWS >   BLOG > 

Hoezo Keep an Eye? Backstage: wie/wat zit daar achter?

Een goed idee (het ei) moet uitgebroed worden om echt iets te kunnen worden (een kip). Zonder het een kan het ander niet bestaan. Een typisch 'kip en ei' verhaal dus! Zo ontstond de stichting 'Kip en Ei'. Een leuke naam, maar niet erg professioneel. Met een Engelse tongval klonk de naam een stuk beter! Keep an Eye Foundation. En de bijkomende betekenis van het 'in de gaten' houden was meer dan welkom. Want, dat doen we: aankomende talenten in de gaten houden en zorgen dat zij hun gouden eieren echt kunnen uitbroeden!

  • Achter de Keep an Eye Foundation staat een aantal particulieren die de studenten, die zij met deze stichting ondersteunen, voorop stellen. Verder blijven zij het liefste op de achtergrond omdat hun (al dan niet) persoonlijke bekendheid niets toevoegt aan de projecten die zij onder hun vleugels hebben. Zeggen zij zelf.
  • Wie wij wel graag in de spotlights zetten zijn de fotografen die alles zo fijn in beeld brengen. Zonder iemand te willen overslaan, noemen wij met name Angeline Swinkels, Hanne Nijhuis, Pieter Kunnen, Nic Limper en Govert Driessen. 

PROJECTEN >   SAMENWERKING >   ANBI-STATUS >   CONTACT >

Keep an Eye en het Prins Bernhard Cultuurfonds*

Keep an Eye zet zich vol overgave in voor studenten en voor hen die net afgestudeerd zijn. Een ander verhaal is het team (hierboven dus niet nader genoemd) dat achter de stichting staat. Een team van mensen dat de stichting mogelijk maakt omdat zij kunst en cultuur een warm hart toedragen. Zij hebben zelf al een carrière achter de rug. Daarom gaan zij binnenkort misschien andere dingen doen.

Maar het is natuurlijk wel de bedoeling om Keep an Eye, onafhankelijk van de mensen achter de schermen, voor de lange termijn in stand te houden. Daarom zochten wij contact met het Prins Bernhard Cultuurfonds, dat behoorlijk enthousiast op Keep an Eye reageerde. Zo enthousiast zelfs dat er een gezamenlijk project ontstond, Jong Metropole. Het Prins Bernhard Cultuurfonds kan zich daardoor vertrouwd maken met de cultuur van Keep an Eye om de stichting op lange termijn, in de dan bestaande vorm, te kunnen voortzetten. Dus in de vertrouwde stijl en traditie van Keep an Eye zelf.

PRINS BERNHARD CULTUURFONDS >   JONG METROPOLE >   FOTOVERSLAG! >