'Het kan behoorlijk complex zijn om iets simpel te maken.' <small>Jack Dorsey (Twitter)</small>

'Het kan behoorlijk complex zijn om iets simpel te maken.' Jack Dorsey (Twitter)

Je hebt een passie. Je studeert in die richting om er je vak van te maken. Misschien win je zelfs al prijzen tijdens je studie. Je rondt hem af. Maar dan? Gelijk succesvol aan de bak? Dan heb je het goed gedaan. Maar het kán zijn dat het maken van een goede start minder eenvoudig is. Daarom hebben wij met een team van mensen nagedacht over zo'n start. En over hoe wij je daar bij zouden kunnen helpen.

De Keep an Eye Academy slaat een nieuwe weg in

De Keep an Eye Academy

Ben jij een getalenteerde muzikant, kunstenaar, ontwerper, filmmaker? Of op andere vlakken creatief? De Keep an Eye Foundation houdt de ogen open voor jonge, veelbelovende talenten en geeft je graag een steuntje in de rug.
In 2017 begonnen wij kleinschalig met de Keep an Eye Academy. Gedurende het jaar boden wij workshops en lezingen aan waarbij belangrijke aspecten van het ondernemerschap aan bod kwamen. Denk bijvoorbeeld aan personal branding, bedrijfsplan schrijven, fondsenwerving, website bouwen, teksten schrijven, pitchen en acquisitie doen. Die workshops vonden plaats in kleine kring in onze Galerie Pouloeuff in Naarden-Vesting. Maar wij kwamen er achter dat er in veel bredere kring vraag naar kennis over ondernemerschap was. En daarom sloegen wij, naar een idee van het Amsterdams Kleinkunst Festival, een nieuwe weg in.

Het idee van het Amsterdams Kleinkunst Festival

Wende Snijders en Benjamin Herman presenteerden het seminar
Wende Snijders en Benjamin Herman presenteerden het seminar

Het Amsterdams Kleinkunst Festival organiseerde in 2018 in samenwerking met het Conservatorium van Amsterdam het seminar ‘Artist in Business’. Een dag vol zakelijke workshops voor (beginnende) artiesten en muzikanten.

Het seminar werd geopend door Wende Snijders en Benjamin Herman die samen in gesprek gingen over de zakelijke aspecten van het vak. Wat hadden zij gehoord willen hebben toen zij zelf nog studeerden? Wat hebben zij op zakelijk vlak zelf moeten ontdekken en ontwikkelen voordat zij gekomen zijn waar ze nu zijn? 
Co de Kloet interviewde deze twee grootheden binnen het theater en muziek, waarna de deelnemers in groepen de verschillende workshops konden volgen.

Workshops die aangeboden werden:

# Copyright Buma Stemra; change music to money 
Hoe werkt auteursrecht en hoe krijg je betaald?
# Online music streaming Fuga; different ways to put your music into the world 
Leer meer over verdienmodellen en het verspreiden van je muziek over verschillende online platforms.
# Career planning; stay focused 
Hoe ga je om met onzekerheden en hoe blijf je gemotiveerd in een wereld vol competitie?
# Crowdfunding Voordekunst; create a successful campaign 
Hoe zet je een idee om in een succesvolle crowdfunding campagne?
# Fundraising; open the money boxes 
Hoe werkt een cultureel fonds? Welke mogelijkheden zijn er voor muziek en kleinkunst?
# Social media building; create your own social identity 
Hoe bereik je publiek via social media en wat is de beste strategie?
# Cultural entrepreneurship; learn tips and tricks about invoices and taxes 
Hoe start je een onderneming? Krijg tips en tricks over het maken van facturen, betalen van belastingen en het voeren van een gedegen administratie.

Er was meer & er gaat zeker meer komen

Wimie Wilhem, Raoul Heertje en Herman van Veen presenteerden de Masterclasses

Zo waren er onder andere ook de Keep an Eye Masterclasses, die niet door de minsten gegeven werden. Wimie Wilhelm, Raoul Heertje en Herman van Veen verleenden hun medewerking aan de Masterclasses.

Wat Keep an Eye nu gaat doen

Wij gaan het bovenstaande format van het seminar en de Masterclasses aanbieden aan alle partners waar mee samenwerken. Dat zijn dus de opleidingen én de festivalpartners. 
Samen met hen werken wij een pakket aan workshops of Masterclasses uit die passen binnen hun CV. Een pakket dat natuurlijk ook aansluit op de behoeften van de studenten en deelnemers van de festivals.

Waar het mogelijk is zijn deze workshops en Masterclasses gratis toegankelijk. Hooguit zullen wij een bescheiden bijdrage vragen aan deelnemers. Waar wij verder naar streven is dat deelname mogelijk is voor iedereen uit de kunst- en cultuursector.

Wij houden je hier, plus via onze nieuwsitems en via de sociale media op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en data!