Home » 'Bij elkaar komen is een begin, bij elkaar blijven is vooruitgang, met elkaar samenwerken is succes' Henry Ford --- bekijk hier ook alle video's en publicaties! ---

'Bij elkaar komen is een begin, bij elkaar blijven is vooruitgang, met elkaar samenwerken is succes' Henry Ford --- bekijk hier ook alle video's en publicaties! ---

Keep an Eye bevordert kunst- en cultuuruitingen in Nederland. Daarvoor initieert, organiseert en ondersteunt Keep an Eye de onderstaande projecten. Blader door die projecten en door de tijd heen! --- De meest recente projecten: Over het IJ Festival, Try out Podium BIES, Festival Cement, TENT Theaterproducties, De Dutch Don't Dance Division, het Grachtenfestival Amsterdam --- Keep an Eye ondersteunt op dit moment 37 grotere en kleinere projecten en heeft daarnaast 9 projecten succesvol afgerond.

Actuele projecten:Jong Metropole   <small><em>Muziek: jazz en pop</em></small>

Jong Metropole Muziek: jazz en pop

Nieuw project, nieuwe samenwerking. Een project van Keep an Eye samen met het Prins Bernhard Cultuurfonds. Featuring: het Metropole orkest, NJO (Nationaal Jeugd Orkest) en het NJJO (Nationaal Jeugd Jazz Orkest).  
Meer over dit project »
The Records   <small><em>Muziek: jazz</em></small>

The Records Muziek: jazz

Met The Records ondersteunt Keep an Eye jaarlijks een drietal CD-producties van startende bands in Nederland. Een jury van erkende namen in de Nederlandse muziekwereld beoordeelt welke jazzmusici hiervoor in aanmerking komen. De winnaars krijgen bovendien een tournee langs een aantal theaters aangeboden.  
Meer over dit project »
De Summer Jazz Workshops   <small><em>Muziek: jazz</em></small>

De Summer Jazz Workshops Muziek: jazz

De Summer Jazz Workshops waren al enkele jaren een begrip in Amsterdam, maar vanaf 2009 heeft Keep an Eye haar naam er eveneens aan verbonden. Dit om deelname aan de workshops voor een aantal alumni toegankelijker te maken door het verstrekken van beurzen.  
Meer over dit project »
International Jazz Award   <small><em>Muziek: jazz</em></small>

International Jazz Award Muziek: jazz

In 2009 ontstond samen met het Conservatorium van Amsterdam het initiatief voor de Keep an Eye Jazz Award. Een competitie onder het aanstormende jazztalent van het CvA. De Jazz Award evalueerde echter al snel naar een internationale competitie waar 'Amsterdam' het opneemt tegen conservatoria uit Europa en Amerika.  
Meer over dit project »
The Jazz Gems van het Grachtenfestival <small><em>Muziek: jazz</em></small>

The Jazz Gems van het Grachtenfestival Muziek: jazz

Bij het Grachtenfestival begint alles met muziek. Jonge musici van over de hele wereld verrassen je met hun eigen muzikale verhaal. Daarom sloegen het Grachtenfestival en Keep an Eye de handen ineen voor een spectaculaire nieuwe serie van concerten: de 'Jazz Gems'. In deze serie worden er vier 'Gems' geselecteerd, die al even onderweg zijn, maar tijdens het festival op een eigen podium nog meer meters kunnen maken.  
Meer over dit project »
The Youngsters <small><em>Muziek: diverse genres</em></small>

The Youngsters Muziek: diverse genres

De Keep an Eye Foundation ondersteunt al jaren jong talent. Maar wat is nou precies ‘jong’ talent? Met dit project gaan we op zoek naar nóg jonger talent; talent dat nog aan de basis staat van hun creatieve ontwikkeling en aan wiens ontplooiing wij als Keep an Eye een steentje kunnen bijdragen.  
Meer over dit project »
De Keep an Eye Concertjes   <small><em>Muziek: diverse genres</em></small>

De Keep an Eye Concertjes Muziek: diverse genres

De ervaring leert dat muziekstudenten of -alumni, vooral behoefte aan speelervaring hebben. Keep an Eye speelt daar op in door zelf podia aan te bieden in 'real life'. De musici ontvangen daar dan vanzelfsprekend een reëel honorarium voor.  
Meer over dit project »
Young Talent Award Rosa Spier Huis <small><em>Jazz, klassieke muziek, kleinkunst, dans en toneel</em></small>

Young Talent Award Rosa Spier Huis Jazz, klassieke muziek, kleinkunst, dans en toneel

Dit jaar wordt voor het eerst de Young Talent Award, powered by Keep an Eye en Rosa Spier Huis, uitgereikt. De spannende finale zal plaatsvinden in de concertzaal van het Rosa Spier Huis. De Young Talent Award is een aanmoedigingsprijs voor uitvoerende podiumkunstenaars, die verbinding weten te leggen tussen generaties.  
Meer over dit project »
De Dutch Don't Dance Division  <small><em>Ballet: professional & amateur</em></small>

De Dutch Don't Dance Division Ballet: professional & amateur

In de vreemde post-corona tijden en in de donkere dagen voor Kerst is het fijn om in een sprookje te geloven. En dat doen wij bij Keep an Eye! Met trots presenteren wij onze gloednieuwe samenwerking met De Dutch Don't Dance Division. En de aftrap daarvan vindt plaats met een kerstsprookje in Amare Den Haag.  
Meer over dit project »
Wonderfeel Festival   <small><em>Muziek: klassiek</em></small>

Wonderfeel Festival Muziek: klassiek

Luisteren en luieren op Wonderfeel. Wonderfeel is een driedaags festival voor alle leeftijden. Met de rijke diversiteit aan optredens daagt het festival de bezoekers uit klassieke muziek in de volle breedte te ontdekken. Die uitdaging komt vooral door het jonge talent dat door het hele festival heen optreedt. Keep an Eye ondersteunt dat jonge talent vanaf 2019.  
Meer over dit project »
Jong en oud side by side  <small><em>Muziek: oude muziek</em></small>

Jong en oud side by side Muziek: oude muziek

Keep an Eye werkt met ingang van 2020 samen met het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Deze samenwerking bestaat uit een bijdrage aan het Side by Side Project en een Jong Talent Aanmoedigingsprijs. Tijdens Side by Side krijgen studenten de mogelijkheid om samen te werken met het Orkest van de Achttiende Eeuw.  
Meer over dit project »
Galerie Pouloeuff   <small><em>Beeldende kunst - onze eigen galerie</em></small>

Galerie Pouloeuff Beeldende kunst - onze eigen galerie

Galerie Pouloeuff is ontstaan ('bedacht') in 2010. Midden in het pittoreske vestingstadje Naarden-Vesting krijgen net afgestudeerde en/of opkomende talenten hier de gelegenheid om te exposeren in een professionele omgeving. De galerie biedt tevens plaats aan hen die niet direct in de vaste kaders van een galerie passen.  
Meer over dit project »
Window of Opportunity   <small><em>Beeldende kunst - Singer Laren</em></small>

Window of Opportunity Beeldende kunst - Singer Laren

Keep an Eye en Galerie Pouloeuff werken met ingang van 2018 samen met Singer Laren (museum en theater). Twee maal per jaar krijgt een van de kunstenaars uit Pouloeuff gedurende vijf maanden de gelegenheid werk te exposeren voor het monumentale raam in de nieuwe tuinfoyer van Singer Laren. Het werk wordt speciaal voor deze ruimte gemaakt en neemt een prominente plaats in bij Singer.  
Meer over dit project »
Spatial crossovers <small><em>Beeldende kunst - Grote Kerk Naarden</em></small>

Spatial crossovers Beeldende kunst - Grote Kerk Naarden

Spatial crossovers: conversaties tussen toen en nu. Hoeveel ruimte kan en mag een mens voor zichzelf opeisen en innemen? Hoe kan uit verdriet groei ontstaan? En wat betekent het verdwijnen van betekenisvolle structuren voor onze menselijkheid? Deze zomer toont Grote Kerk Naarden in samenwerking met Galerie Poeloeuff indrukwekkende werken van hedendaagse kunstenaars. De installaties gaan de dialoog aan met het eeuwenoude kerkgebouw, over tijdloze thema’s als bezinning, inspiratie en spiritualiteit. Hierin vinden ze een gedeelde ervaring en wordt een ruimtelijke brug geslagen tussen toen en nu.  
Meer over dit project »
Spacemakers in Pouloeuff   <small><em>Beeldende kunst - masterclass</em></small>

Spacemakers in Pouloeuff Beeldende kunst - masterclass

Vijf jonge getalenteerde kunstenaars namen in de zomer van 2018 (samen met Tanja Smeets) hun intrek in Galerie Pouloeuff. Het was voor het eerst dat de galerie gedurende een maand een experimenteerruimte voor jonge talenten werd.  
Meer over dit project »
Keep an Eye Air Pastoe <small><em>Beeldende kunst - masterclass</em></small>

Keep an Eye Air Pastoe Beeldende kunst - masterclass

Hoe is het eigenlijk om kunstenaar te zijn? Studenten van de Bachelor Fine Art aan HKU (Hogeschool voor de Kunsten Utrecht) Beeldende Kunst bereiden zich voor op een leven als kunstenaar. Maar hoe ziet die beroepspraktijk er uit? Om daar een beter beeld van te krijgen start er volgend schooljaar een bijzonder project. Een artist in residence op de opleiding.  
Meer over dit project »
Het Galerie Pouloeuff Stipendium <small><em>Beeldende kunst - residentie</em></small>

Het Galerie Pouloeuff Stipendium Beeldende kunst - residentie

Met ingang van 2023 komen alle Pouloeuff exposanten (vanaf de oprichting van de galerie) in aanmerking voor het Pouloeuff Stipendium. Dit stipendium tot een waarde van € 7.500,- is bedoeld voor de financiering van een residentie op een locatie naar eigen keuze van de kunstenaar. Elk jaar selecteert een onafhankelijke vakjury een (ex) exposant van de galerie, die wordt uitgenodigd voor deze residentie.  
Meer over dit project »
 Art is: Shop   <small><em>Beeldende kunst - onze galerieshop</em></small>

Art is: Shop Beeldende kunst - onze galerieshop

Om exposanten langer in de schijnwerpers te zetten, is er nu de ART IS: SHOP! De kunstenaars krijgen de mogelijkheid om een werk voor één jaar in onze galerie te presenteren. Het gaat hierbij om kleinere werken met prijzen tot € 500,- die interessant kunnen zijn voor (startende) verzamelaars.  
Meer over dit project »
Graphic Matters   <small><em>Grafisch design</em></small>

Graphic Matters Grafisch design

De kunst van communiceren met beeld; dat is graphic design. In een tijd van een overweldigende hoeveelheid informatie is het belangrijk om goede ‘vertalers’ te hebben, die een boodschap op een veelzeggende wijze kunnen overbrengen aan een breed publiek.  
Meer over dit project »
Blind Walls Gallery Open Call <small><em>Grafisch design</em></small>

Blind Walls Gallery Open Call Grafisch design

Blind Walls Gallery biedt met de Open Call acht makers de kans om een mural te maken onder begeleiding van experts. Eén uiteindelijke winnaar mag in de zomer een openbare mural maken. Dit is een betaalde opdracht in de openbare ruimte van Breda, de mural wordt opgenomen in de collectie van Blind Walls Gallery. De winnaar krijgt dus een plek tussen internationale professionals!  
Meer over dit project »
Filmacademie Festival   <small><em>Film</em></small>

Filmacademie Festival Film

Het eindexamen festival van de bachelor- en masteropleidingen van de Nederlandse Filmacademie Amsterdam. Dit is het moment om je op de hoogte te stellen van de laatste (trends in) films én filmmuziek. Want in 2018 introduceerde Keep an Eye de Filmscore Award, voor de beste filmmuziek.  
Meer over dit project »
Visual storytelling <small><em>Animatie & film</em></small>

Visual storytelling Animatie & film

Als meest recente aanwinst gaat de Keep an Eye Foundation haar pijlen richten op jonge animators! Een misschien wat onderbelichte kunstrichting die toch iedereen in zijn leven vroeg of laat tegenkomt. En hoewel er al snel gedacht wordt aan het meest bekende oranje-wit gestreepte visje of de schattige gele minions, valt er veel meer onder deze discipline. Denk ook eens aan een graphic novel of die cartoons in de krant die het nieuws op een ludieke manier weergeven. Of bijvoorbeeld een uitleg-filmpje om ingewikkelde concepten te verduidelijken? Hoe dan ook, er is veel werk aan de winkel voor de nieuwste generatie animators.  
Meer over dit project »
Keep an Eye Photography Stipendium <small><em>Fotografie in multidisciplinaire zin</em></small>

Keep an Eye Photography Stipendium Fotografie in multidisciplinaire zin

In 2020 werkt Keep an Eye samen met een nieuwe partner op het gebied van fotografie. Fotografie in een bredere zin dan waar wij tot nu mee bezig waren. Het concrete plan vind je hier!  
Meer over dit project »
Young Designer Grant   <small><em>Design: alle disciplines</em></small>

Young Designer Grant Design: alle disciplines

Extra financiële ondersteuning voor Design Alumni. Om te voorkomen dat deze jonge talenten met hun ideeën stranden. Ondersteuning die het mogelijk maakt om (bijvoorbeeld) een patent aan te vragen.  
Meer over dit project »
KABK Fashion Show   <small><em>Mode en textiel</em></small>

KABK Fashion Show Mode en textiel

De lancering van de eerste KABK Fashionshow powered by Keep an Eye in de Electriciteitsfabriek in Den Haag. Een primeur in 2015. Dat zorgde wel voor enige spanning! In 2018 introduceerde Keep an Eye hier bovendien de eerste Keep an Eye Textile & Fashion Award.  
Meer over dit project »
Modemasters voor ná de academie <small><em>Mode: masterclasses</em></small>

Modemasters voor ná de academie Mode: masterclasses

Met ingang van 2020 werkt Keep an Eye samen met de Gerrit Rietveld Academie. Hier worden Masterclasses aangeboden die vooral gericht zijn op het professionele leven ná de academie.  
Meer over dit project »
Try out podium BIES   <small><em>Kleinkunst</em></small>

Try out podium BIES Kleinkunst

BIES: Het try out podium voor cabaret en kleinkunst. Voor jóng en oud(er) talent. Eenmaal per maand in Klein Bellevue, dé cabaretkelder. Nergens is de sfeer zo intiem en zit je zo dicht op de huid van de artiest als hier.  
Meer over dit project »
De Keep an Eye Masterclass Series   <small><em>Kleinkunst</em></small>

De Keep an Eye Masterclass Series Kleinkunst

'Vroeger was ik een twijfelaar; ik ben daar nu niet meer zo zeker van.' (Herman Finkers) Een ding staat vast: wíj zijn er van overtuigd dat kleinkunst heel goed past bij de projecten die Keep an Eye begeleidt.  
Meer over dit project »
Toneel krijg je per container <small><em>Toneel - nieuwe makers</em></small>

Toneel krijg je per container Toneel - nieuwe makers

Naast het project met de Toneelacademie Maastricht laten wij jonge acteurs en nieuwe makers nu los op (in?) zeecontainers tijdens het Over het IJ Festival in Amsterdam noord. NDSM-werf: here they come!  
Meer over dit project »
TENT Circustheater Producties <small><em>Circus van nu</em></small>

TENT Circustheater Producties Circus van nu

TENT Circustheater Producties is het huis voor hedendaags circus van Nederlandse bodem met grenzeloze ambities, vóór en dóór circusmakers met hart voor het vak. Sinds de oprichting van deze tent in 2010 ondersteunen ze makers in verschillende stadia van hun artistieke ontwikkeling en maakproces. Door verschillende trajecten aan te bieden, variërend van een act op een open podium tot een vierjarig traject als huismaker.  
Meer over dit project »
TENT - BACK TO BASE <small><em>Circus van nu</em></small>

TENT - BACK TO BASE Circus van nu

BACK TO BASE: Het open podium voor hedendaags circus. Eén podium, één spot, vijf acts. Laat je verrassen door fris werk van hedendaagse circusmakers. Tijdens Back to Base zien we jong talent vaak voor het eerst buiten de context van de opleiding. De doorgewinterde makers proberen nieuw materiaal uit. Naderhand is er de mogelijkheid om in gesprek te gaan en om feedback te geven. Het publiek bestaat altijd uit een mix van circusliefhebbers, professionals en lokaal publiek. Back to Base vindt twee maal per jaar plaats.  
Meer over dit project »
Circus and Performance Art   <small><em>Circus van nu</em></small>

Circus and Performance Art Circus van nu

Keep an Eye gaat vanaf 2019 de lucht in! Of tenminste, sommigen van de toekomstige winnaars van de Keep an Eye Circus and Performance Awards. Drie groepen van studenten werken een jaar lang onder intensieve begeleiding aan hun afstudeerproject, dat tijdens het circusfestival in première gaat.  
Meer over dit project »
Maker zoekt Maker <small><em>Multidisciplinair project</em></small>

Maker zoekt Maker Multidisciplinair project

De Keep an Eye Foundation is al jaren bezig met het steunen en ontwikkelen van jong talent op verschillende opleidingen. Nu lijkt het ons ontzettend nuttig om meer op zoek te gaan naar verbinding tussen verschillende vakgebieden. Vandaar dit nieuwe initiatief.  
Meer over dit project »
Nieuwe Makers  <small><em>'Cultuurbreed' festival voor jonge makers</em></small>

Nieuwe Makers 'Cultuurbreed' festival voor jonge makers

De Keep an Eye Foundation loopt graag mee voorop als het gaat om het ondersteunen van de meest innovatieve creatievelingen binnen hun sector. Denk aan de Keep an Eye Productieprijs op Festival Wonderfeel of de Young Designer Grant. Óf aan Festival Cement!  
Meer over dit project »
De Keep an Eye Academy   <small><em>Masterclasses en meer</em></small>

De Keep an Eye Academy Masterclasses en meer

Je hebt een passie. Je studeert in die richting om er je vak van te maken. Misschien win je zelfs al prijzen tijdens je studie. Je rondt hem af. Maar dan? Gelijk succesvol aan de bak? Dan heb je het goed gedaan. Maar het kán zijn dat het maken van een goede start minder eenvoudig is. Daarom hebben wij met een aantal mensen nagedacht over zo'n start. En over hoe wij je daar bij zouden kunnen helpen.  
Meer over dit project »
De Keep an Eye podia   <small><em>Podia: online en print</em></small>

De Keep an Eye podia Podia: online en print

Keep an Eye biedt op veel manieren podia aan jong creatief talent. Belangrijk voor de carrièrekansen van die podiumdieren. Máár, de wereld verdigitaliseerd ook steeds meer. Daarom biedt Keep an Eye ook op tal van online platforms podia aan deze creatievelingen. Ter verdere eer en shinen.  
Meer over dit project »
De Keep an Eye BLOK'S projecten <small>Ondersteuning van andere fondsen en stichtingen</em></small>

De Keep an Eye BLOK'S projecten Ondersteuning van andere fondsen en stichtingen

Wij geven een deel van de begroting een nieuwe bestemming: Keep an Eye vind het namelijk belangrijk dat jong talent, óók in deze Corona-tijden, ondersteund wordt. Door Keep an Eye zelf óf door anderen. En over die anderen: wij denken dan aan 'collega-stichtingen' op cultureel gebied. Zonder restricties aan de kunstdisciplines die zij ondersteunen.  
Meer over dit project »

Eerdere projecten:Museum IJsselstein   <small><em>Beeldende kunst - samenwerking</em></small>

Museum IJsselstein Beeldende kunst - samenwerking

Wat is er aan de hand bij MIJ? Dat is eenvoudig te beantwoorden: de jaarlijkse overzichtsexpositie van Galerie Pouloeuff. En mij staat niet voor mij, maar voor Museum IJsselstein.  
Meer over dit project »
De Publieks Award   <small><em>Beeldende kunst - netwerken</em></small>

De Publieks Award Beeldende kunst - netwerken

Stem mee voor de Pouloeuff Publieks Award. Met deze Award hebben de exposanten de kans om hun werk via social media bij de WWW.ereld onder de aandacht te brengen. Te vragen op hem/haar te stemmen. Een kenningsmakingsplatform, dat de kunstenaars online in contact brengt met een nieuwe potentiële doelgroep.  
Meer over dit project »
On the Wall <small><em>Beeldende kunst - experimenteel</em></small>

On the Wall Beeldende kunst - experimenteel

Voor het On The Wall project nodigde de Keep an Eye Foundation 16 jonge kunstenaars uit om een eigentijdse wandschildering te maken. Daarmee werd een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan de lange geschiedenis van de muurschilderkunst. Van de graffiti van Keith Haring, een kerkelijk fresco, tot de allereerste rotstekening in Lascaux.  
Meer over dit project »
Keep an Eye Film Masterclasses <small><em>Film</em></small>

Keep an Eye Film Masterclasses Film

In 2013 ontstond er een 'spin-off' van het Keep an Eye Filmacademie Festival. De Keep an Eye Masterclasses. In korte tijd beroemde namen, druk bekeken en bezocht.  
Meer over dit project »
The One Minutes Foundation <small><em>Film/Video</em></small>

The One Minutes Foundation Film/Video

Keep an Eye stimuleerde de nieuwe wereldwijd beoefende creatieve discipline van 1 minuut filmproducties.  
Meer over dit project »
Fotovakschool Grant   <small><em>Fotografie</em></small>

Fotovakschool Grant Fotografie

Er worden tegenwoordig meer foto's per dag gemaakt, dan 20 jaar geleden in een heel jaar. Iedereen fotografeert. Maar fotografie blijft een kunst van licht, kijken, afwachten en zien. En die kunst is niet iedereen gegeven. Keep an Eye stimuleert jonge getalenteerde fotografen.  
Meer over dit project »
Keep an Eye Fotoacademie Grant <small><em>Fotografie</em></small>

Keep an Eye Fotoacademie Grant Fotografie

Dit project dat gestart is in 2013/2014 was bedoeld voor jong professioneel fototalent. In nauwe samenwerking met de Fotoacademie beoordeelde een vakjury wie in het nieuwe jaar in aanmerking kwam voor een flinke geldprijs ter stimulatie van een succesvolle loopbaan!  
Meer over dit project »
Social Intelligent Design Award <small><em>Design</em></small>

Social Intelligent Design Award Design

Deze award had als doel jonge designers die met hun creaties ouderen helpen langer zelfstandig thuis te kunnen wonen, te stimuleren.  
Meer over dit project »
Keep an Eye DAE onderwijsproject  <small><em>Design</em></small>

Keep an Eye DAE onderwijsproject Design

In de loop van 2014 stelde de Keep an Eye een vraag aan de Design Academy Eindhoven die bovenmatig enthousiast werd ontvangen. Dat resulteerde in een onderwijsproject bij de Design Acadamy Eindhoven.  
Meer over dit project »