'Bij elkaar komen is een begin, bij elkaar blijven is vooruitgang, met elkaar samenwerken is succes' <small>Henry Ford</small>  <small><em> - Keep an Eye ondersteunt op dit moment 21 grotere en kleinere projecten</em></small>
Home » 'Bij elkaar komen is een begin, bij elkaar blijven is vooruitgang, met elkaar samenwerken is succes' Henry Ford - Keep an Eye ondersteunt op dit moment 21 grotere en kleinere projecten

'Bij elkaar komen is een begin, bij elkaar blijven is vooruitgang, met elkaar samenwerken is succes' Henry Ford - Keep an Eye ondersteunt op dit moment 21 grotere en kleinere projecten

Keep an Eye bevordert kunst- en cultuuruitingen in Nederland. Daarvoor initieert, organiseert en ondersteunt Keep an Eye (de eigen) Galerie Pouloeuff en de onderstaande projecten. Blader door die projecten en door de tijd heen! --- De meest recente projecten: • Spacemakers • Window of Opportunity • Wonderfeel Festival • Graphic Matters • Circus and Performance Art • de Keep an Eye Academy en de Keep an Eye Concertjes --- Daarnaast zijn er meer initiatieven, zoals: het platenlabel, de kledinglijn, de Award, de interviews, het blog en het MAGjeZIENenHOREN.

Actuele projecten:Jong Metropole   <small><em>Muziek: jazz en pop</em></small>

Jong Metropole Muziek: jazz en pop

Nieuw project, nieuwe samenwerking. Het eerste project van Keep an Eye samen met het Prins Bernhard Cultuurfonds. Featuring: het Metropole orkest, NJO (Nationaal Jeugd Orkest) en het NJJO (Nationaal Jeugd Jazz Orkest).  
Meer over dit project »
The Records   <small><em>Muziek: jazz</em></small>

The Records Muziek: jazz

Met The Records ondersteunt Keep an Eye jaarlijks een aantal cd-producties van startende bands in Nederland. Een jury van erkende namen in de Nederlandse muziekwereld beoordeelt welke jazzmusici hiervoor in aanmerking komen!  
Meer over dit project »
De Summer Jazz Workshops   <small><em>Muziek: jazz</em></small>

De Summer Jazz Workshops Muziek: jazz

De Summer Jazz Workshops vormt als altijd een van de kersen op de taart van het Conservatorium van Amsterdam. In 2015 zelfs met een bigband optreden op North Sea Jazz!  
Meer over dit project »
International Jazz Award   <small><em>Muziek: jazz</em></small>

International Jazz Award Muziek: jazz

De Keep an Eye Foundation heeft iets met Jazz. Daardoor ontstond in 2009 samen met het Conservatorium van Amsterdam het initiatief om de Keep an Eye Jazz Award te organiseren. Een competitie onder het aanstormende jazz-talent van het CvA. De Jazz Award breidde echter snel internationaal uit.  
Meer over dit project »
De Keep an Eye Concertjes   <small><em>Muziek: diverse genres</em></small>

De Keep an Eye Concertjes Muziek: diverse genres

Muziekstudenten, of net afgestudeerden, hebben vooral behoefte aan speelervaring opdoen. Keep an Eye speelt daar op in door zelf podia aan te bieden in 'de echte wereld'. En belangrijker nog: de musici daarvoor marktconform te betalen.  
Meer over dit project »
Wonderfeel Festival   <small><em>Muziek: klassiek</em></small>

Wonderfeel Festival Muziek: klassiek

Luisteren en luieren op Wonderfeel. Wonderfeel is een driedaags festival voor alle leeftijden. Met de rijke diversiteit aan optredens daagt het festival de bezoekers uit klassieke muziek in de volle breedte te ontdekken. Die uitdaging komt vooral ook door het jonge talent dat door het hele festival heen optreedt. Keep an Eye gaat dat jonge talent vanaf 2019 actief ondersteunen.  
Meer over dit project »
Galerie Pouloeuff   <small><em>Beeldende kunst - onze eigen galerie</em></small>

Galerie Pouloeuff Beeldende kunst - onze eigen galerie

De Keep an Eye Foundation is sterk gericht op beeldende kunst en het tweelinginitiatief Galerie Pouloeuff biedt plaats aan jonge net afgestudeerde talenten. Ook aan hen die niet direct in de vaste kaders van een galerie passen. En dat alles in kunstenclave Naarden-Vesting. Met ingang van 2018 werkt Singer Laren (museum en theater) samen met Keep an Eye | Pouloeuff.  
Meer over dit project »
Window of Opportunity   <small><em>Beeldende kunst - Singer Laren</em></small>

Window of Opportunity Beeldende kunst - Singer Laren

Keep an Eye en Galerie Pouloeuff werken met ingang van 2018 samen met Singer Laren (museum en theater). Twee maal per jaar krijgt een van de kunstenaars van Pouloeuff gedurende vijf maanden de gelegenheid ruimtevullend werk te presenteren voor het monumentale raam in de nieuwe tuinfoyer van Singer Laren.  
Meer over dit project »
Spacemakers in Pouloeuff   <small><em>Beeldende kunst - masterclass</em></small>

Spacemakers in Pouloeuff Beeldende kunst - masterclass

Vijf jonge getalenteerde kunstenaars nemen in de zomer van 2018 (samen met Tanja Smeets) hun intrek in Galerie Pouloeuff. Het is voor het eerst dat deze non-profit galerie in Naarden-Vesting gedurende een maand een experimenteerruimte voor jonge talenten wordt.  
Meer over dit project »
De Publieks Award   <small><em>Beeldende kunst - netwerken</em></small>

De Publieks Award Beeldende kunst - netwerken

Eén van de manieren waarop Galerie Pouloeuff jonge kunstenaars een podium biedt is door het regelmatig organiseren van de 'Pouloeuff Publieks Award'. Een internetverkiezing waarmee de exposanten de publieks-, aanmoedigingsprijs kunnen winnen. Het publiek dat digitaal stemt maakt kans om een dinercheque te winnen.  
Meer over dit project »
 Art is: Shop   <small><em>Beeldende kunst - onze galerieshop</em></small>

Art is: Shop Beeldende kunst - onze galerieshop

Om onze exposanten langer in de schijnwerpers te kunnen zetten, presenteren wij de ART IS: SHOP! Onze kunstenaars krijgen nu de mogelijkheid om een werk voor één jaar in onze galerie te presenteren. Het gaat hierbij om kleinere werken (maximaal 50x50 cm) met prijzen tot € 500,- die interessant kunnen zijn voor (startende) verzamelaars. Galerie Pouloeuff vraagt géén commissie bij verkoop, dus voor zowel kunstkoper als kunstenaar is dit dé plek om te profiteren.  
Meer over dit project »
Museum IJsselstein   <small><em>Beeldende kunst - samenwerking</em></small>

Museum IJsselstein Beeldende kunst - samenwerking

Wat is er aan de hand bij MIJ? Dat is eenvoudig te beantwoorden: de jaarlijkse overzichtsexpositie van Galerie Pouloeuff. En mij staat dus niet voor mij, maar voor Museum IJsselstein.  
Meer over dit project »
Graphic Matters   <small><em>Grafisch design</em></small>

Graphic Matters Grafisch design

De kunst van communiceren met beeld; dat is graphic design. In een tijd van een overweldigende hoeveelheid informatie is het belangrijk om goede ‘vertalers’ te hebben, die een boodschap op een veelzeggende wijze kunnen overbrengen aan een breed publiek.  
Meer over dit project »
Filmacademie Festival   <small><em>Film</em></small>

Filmacademie Festival Film

Hét eindexamen festival van de bachelor en masteropleidingen van de Nederlandse Filmacademie Amsterdam. Dat alles op fraaie 'filmische' locaties.  
Meer over dit project »
Fotovakschool Grant   <small><em>Fotografie</em></small>

Fotovakschool Grant Fotografie

Het meest aansprekende fotoproject van studenten van de Nederlandse Fotovakschool krijgt een prijs waar je wat mee kunt! Tenminste, als je dit jaar afstudeert...  
Meer over dit project »
Young Designer Grant   <small><em>Design: alle disciplines</em></small>

Young Designer Grant Design: alle disciplines

Extra financiële ondersteuning voor Design Alumni. Om te voorkomen dat deze jonge talenten met hun ideeën stranden. Ondersteuning die het mogelijk maakt om (bijvoorbeeld) een patent aan te vragen.  
Meer over dit project »
KABK Fashion Show   <small><em>Mode en textiel</em></small>

KABK Fashion Show Mode en textiel

In 2015 was er een primeur. De lancering van de eerste KABK Fashionshow powered by Keep an Eye in de Electriciteitsfabriek in Den Haag. Dat zorgde wel voor enige spanning!  
Meer over dit project »
De Keep an Eye Masterclass Series   <small><em>Kleinkunst</em></small>

De Keep an Eye Masterclass Series Kleinkunst

'Vroeger was ik een twijfelaar; ik ben daar nu niet meer zo zeker van.' (Herman Finkers) Een ding staat vast: wíj zijn er van overtuigd dat kleinkunst heel goed past bij de projecten die Keep an Eye begeleidt. Wordt vervolgd...  
Meer over dit project »
Circus and Performance Art   <small><em>Circus van nu</em></small>

Circus and Performance Art Circus van nu

Keep an Eye gaat vanaf 2019 de lucht in! Of tenminste, sommigen van de toekomstige winnaars van de Keep an Eye Circus and Performance Awards.  
Meer over dit project »
De Keep an Eye Academy   <small><em>Masterclasses en meer</em></small>

De Keep an Eye Academy Masterclasses en meer

Je hebt een passie. Je studeert in die richting om er je vak van te maken. Misschien win je zelfs al prijzen tijdens je studie. Je rondt hem af. Maar dan? Gelijk succesvol aan de bak? Dan heb je het goed gedaan. Maar het kán zijn dat het maken van een goede start minder eenvoudig is. Daarom hebben wij met een team van mensen nagedacht over zo'n start. En over hoe wij je daar bij zouden kunnen helpen.  
Meer over dit project »
De Keep an Eye podia   <small><em>Podia: online en print</em></small>

De Keep an Eye podia Podia: online en print

Keep an Eye biedt in real life op vele manieren podia aan jong creatief talent. Maar afgezien van het feit dat dit natuurlijk van wezenlijk belang is voor de carrièrekansen van dat talent, leven wij steeds meer in een online wereld. Daarom biedt Keep an Eye ook op tal van online platforms podia aan die jonge talenten. Ter verdere ondersteuning.  
Meer over dit project »

Eerdere projecten:Keep an Eye DAE onderwijsproject

Keep an Eye DAE onderwijsproject

In de loop van 2014 stelde de Keep an Eye een vraag aan de Design Academy Eindhoven die bovenmatig enthousiast werd ontvangen. Dat resulteerde in een onderwijsproject bij de Design Acadamy Eindhoven.  
Meer over dit project »
Keep an Eye Filmacademie Masterclasses

Keep an Eye Filmacademie Masterclasses

In 2013 ontstond er een 'spin-off' van het Keep an Eye Filmacademie Festival. De Keep an Eye Masterclasses. In korte tijd beroemde namen, druk bekeken en bezocht.  
Meer over dit project »
Keep an Eye Fotoacademie Grant

Keep an Eye Fotoacademie Grant

Dit project dat gestart is in 2013/2014 was bedoeld voor jong professioneel fototalent. In nauwe samenwerking met de Fotoacademie beoordeelde een vakjury wie in het nieuwe jaar in aanmerking kwam voor een flinke geldprijs ter stimulatie van een succesvolle loopbaan!  
Meer over dit project »
Social Intelligent Design Award

Social Intelligent Design Award

Deze award had als doel jonge designers die met hun creaties ouderen helpen langer zelfstandig thuis te kunnen wonen, te stimuleren.  
Meer over dit project »
The One Minutes Foundation

The One Minutes Foundation

Keep an Eye stimuleerde de nieuwe wereldwijd beoefende creatieve discipline van 1 minuut filmproducties.  
Meer over dit project »
On the Wall

On the Wall

Voor het On The Wall project nodigde de Keep an Eye Foundation 16 jonge kunstenaars uit om een eigentijdse wandschildering te maken. Daarmee werd een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan de lange geschiedenis van de muurschilderkunst. Van de graffiti van Keith Haring, een kerkelijk fresco, tot de allereerste rotstekening in Lascaux.  
Meer over dit project »