Op podium 'North Sea': Keep an Eye Concert Jazz Band speelt JOE HENDERSON

12-07-2015
Deelnemers aan de Summer Jazz Workshops speelden samen met studenten van het CvA tijdens het North Sea Jazz Festival in Rotterdam. Kers op de taart van een week vol jazz (letterlijk) van de hele wereld.

Ultieme afsluiting van een week Keep an Eye Summer Jazz Workshops

De jaarlijks terugkerende Keep an Eye Summer Jazz Workshops kenden dit jaar als afsluiting een absuluut hoogtepunt.

Om deel te nemen aan de workshops kun je je inschrijven van waar op de wereld dan ook. Het kost je een week keihard werken aan je muzikale kwaliteiten, maar je neemt ook deel aan optredens door heel Amsterdam. Tot nu toe werden de workshops afgesloten door een big band optreden op een van de beroemdste jazzpodia van de stad. 

  • Maar dit jaar werd het het beroemdste jazzpodium van Nederland (en van daarbuiten): het North Sea Jazz Festival. De beste deelnemers van de worshops traden samen met master studenten van het Conservatorium van Amsterdam op op het MISSISSIPPI-podium.

FOTO'S DOOR DE WEEK HEEN >   MEER SUMMER JAZZ >

Uit het blokkenschema van North Sea:

Uit het blokken/programma-schema
Uit het blokken/programma-schema

Justin DiCioccio (conductor); Jesse van Ruller (guitar); Concert Jazz Band Conservatorium van Amsterdam.

The Concert Jazz Band bevat uitzonderlijke big band musici uit het masterprogramma van het Conservatorium van Amsterdam. Dirigent Justin DiCioccio is voorzitter van de jazzafdeling aan de Manhattan School of Music en wordt internationaal beschouwd als een van de beste jazzdocenten van deze tijd.

CONCERT JAZZ BAND CONSERVATORIUM VAN AMSTERDAM FEATURING JESSE VAN RULLER PLAYING 'THE MUSIC OF JOE HENDERSON’


Onder zijn leiding, en met gitarist Jesse van Ruller als solist, speelt de Concert Jazz Band de muziek van de Amerikaanse componist, arrangeur en saxofonist Joe Henderson. Vorige projecten waren onder meer West Side Story, Porgy And Bess en Miles Ahead.

Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt door de Keep an Eye Foundation.